Zadovoljna.si
Staranje

Lepota

Ženske se postarajo po 35. letu

Z.K.
04. 03. 2011 10.05
3

Zagotovo se vse mlajše ženske sprašujete, kdaj bodo leta zahtevala svoj davek, ki se bo poznal na vašem obrazu. Po teoriji japonskih znanstvenikov naj bi se to zgodilo točno takrat, ko dopolnite 35 let, morda mesec pozneje.

Vidne gube naj bi se začele pojavljati po 35. letu.
Vidne gube naj bi se začele pojavljati po 35. letu.FOTO:

Raziskava ali oglas?

Nov dan in zopet nova lepotna raziskava, ki ženskam zbuja slabo vest, ker se starajo, njihova koža pa je vsak dan manj mladostna. Japonski znanstveniki so opravili raziskavo o ženskem staranju in izračunali, da se čarobna vila, ki pričara gube in visečo kožo, prikaže točno pri 35,09 leta. "Razliko boste opazili še isti trenutek, ko se boste zjutraj zbudili. Od tiste sekunde dalje pa bo vse še slabše, saj bo koža vedno manj odporna na vse dejavnike, ki ji škodujejo,“ so povedali raziskovalci z japonske univerze Fukui. Poleg raziskave so objavili še rešitev: pregrešno drago kremo, ki naj bi upočasnila nastajanje gub.

Nicole Kidman in Kate Moss pri starosti 35 let.
Nicole Kidman in Kate Moss pri starosti 35 let. FOTO:

Dragi izdelki so le začasna rešitev

Staranje nikomur ne prizanese, želja po večni mladosti je vse bolj prisotna, na trgu pa je vse več različnih lepotnih izdelkov, s pomočjo katerih naj bi bila koža bolj napeta, elastična in brez gub. Ženske v upanju, da bi čim dlje izgledale mladostno, zapravijo ogromno denarja za tovrstne izdelke. Nekateri sicer delujejo, vendar le začasno, procesa staranja se pač ne da ustaviti. Nekateri menijo, da so rešitev lepotne operacije, a se kaj kmalu lahko spremenijo v spake.

Pravi nasvet? Živite zdravo!

Vsekakor je pomembno, da uživate raznovrstno in zdravo hrano, v svoj jedilnik pa morate vključiti veliko sveže zelenjave in sadje. Tovrstna hrana predstavlja bogat vir nujno potrebnih hranljivih snovi, vitaminov in antioksidantov, ki igrajo ključno vlogo pri ohranjanju zdravega in mladostnega videza. Uživajte čim več vitaminov A, C in E, ki spodbujajo proces obnavljanja kožnih celih, so pa v skoraj vsem sadju. Za elastično kožo uživajte čim več proteinov in rib. Pred soncem kožo dobro zaščitite, saj škodljivi UV-žarki povzročijo ogromno škode, ki ni takoj vidna. Prenehajte s kajenjem, ki uničuje elastičnost kože, saj je ta bistvenega pomena za mladosten videz.

Prehranjujte se z zdravimi živili in vaša koža se bo starala počasneje.
Prehranjujte se z zdravimi živili in vaša koža se bo starala počasneje.FOTO: iStockphoto


 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478