Zadovoljna.si
Preprosta črta za mladosten in moden videz mlade Newyorčanke (Foto: Makeup)

Moda

Ličenje: Modno, mladostno in nezahtevno

S.O.
27. 02. 2011 17.35
1

Umetnica ličenja Charlotte Willer je za jesensko kolekcijo modne hiše DKNY za leto 2011 ustvarila novo verzijo tako imenovanega 'podloženega' ličenja. Gre za tehniko, pri kateri se uporablja običajen svinčnik za oči, ki ga s pravilnimi potezami nanesemo na veko.

Preprosta črta za mladosten in moden videz mlade Newyorčanke. (Foto: Makeup)
Preprosta črta za mladosten in moden videz mlade Newyorčanke. (Foto: Makeup)FOTO:
Mladostno in modno

Po navodilih modne oblikovalke Donne Karan je Charlotte ustvarila mladostno ličenje, ki ni zahtevno ali zamudno in je primerno za tipično newyorško dekle, kot ga predstavlja kolekcija DKNY. Čeprav gre za nove načine uporabe svinčnika za oči, make-up še vedno ostaja nosljiv. „Želeli smo uporabiti učinek grafike, ki pa bi še vedno bila dovolj mladostna. V glavi sem imela nekaj oblik, ki sem jih preizkusila in na koncu ugotovila, da delujejo,“ je povedala slavna maskerka, ki je v svoji dolgoletni karieri ličila tudi velike zvezde hollywoodske industrije, kot so Uma Thurman, Monica Bellucci, Claudia Schiffer, Mila Jovovich, Elizabeth Hurley, Gwyneth Paltrow in še bi lahko naštevali.

Novodobna uporaba črnega svinčnika (Foto: Makeup)
Novodobna uporaba črnega svinčnika (Foto: Makeup)FOTO:
Ličenje sodobnega newyorškega dekleta

Nepravilnosti in podočnjake je zakrila s tekočim korektorjem, ki ga je na kožo nanesla s priloženim aplikatorjem in utrdila z blazinicami prstov, kar je polti podarilo nežen žameten videz. Pri ličenju oči je uporabila črn svinčnik in ustvarila preprosto zaobljeno črto, ki jo je narisala v pregibu očesa. „Črto tako začnemo v pregibu pod obrvjo in nadaljujemo vse do konca loka obrvi, kjer jo obrnemo navzdol, vendar se ne dotaknemo očesa. Ne povezujemo zgornje in spodnje črte, saj bi celoten videz tako deloval preveč dramatično,“ je celoten koncept razložila Charlotte in dodala, da jo ličenje spominja na ikono Jane Birkin. Ustnice je obarvala z nežnim rožnatim glosom, za zadnji trik pa je poskrbela še tanka plast tekočega korektorja, ki ga je čez usta nanesla kar s prsti.

Charlotte Willer je naličila dekleta na modni reviji DKNY za jesen 2011.
Charlotte Willer je naličila dekleta na modni reviji DKNY za jesen 2011.FOTO:

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471