Zadovoljna.si
Po uporabi gline nastopi rahla rdečica, kar je povsem običajna reakcija očiščene kože.

Lepota

Očistite telo z zeleno glino

S.O.
22. 02. 2011 15.45
3

Nezdrava in neredna prehrana ter stres so glavni razlogi za utrujenost, nepravilno prebavo in težave s kožo. Zelena glina velja za naravno zdravilno sredstvo, ki pomaga premagovati naštete težave, dobro očisti telo in poskrbi za odpornejši imunski sistem.

Po uporabi gline nastopi rahla rdečica, kar je povsem običajna reakcija očiščene kože.
Po uporabi gline nastopi rahla rdečica, kar je povsem običajna reakcija očiščene kože.FOTO: iStockphoto
Glina, ki se prilagaja telesu

Glina velja za naravno zdravilo že na podlagi svoje zgodovine. Uporabljal jo je že Hipokrat, ki je odkril, da zelena zmes krepi odpornost in ustvarja zaščitni sloj, ki varuje pred množenjem različnih bakterij. Vsebuje tudi veliko mineralov, ki so nujni za delovanje človeškega organizma in vitaminov ter spodbuja obnavljanje celic. Glina deluje antibakterijsko, čisti telo in ga oskrbuje z energijo. Njena uporaba je priporočena tudi po obsevanju, saj v telesu ureja naravne radioaktivnosti. Učinek je odvisen od posameznika, saj se snov prilagaja stanju telesa in imunskega sistema, zato je težko napovedovati enake rezultate. Uporabljamo jo tako za zunanjo kot tudi za notranjo uporabo.

Čiščenje telesa

V deciliter negazirane mineralne vode dodamo žličko gline. Priporočljivo je, da jo dodamo z leseno žličko. Glina naj se v kozarcu namaka čez noč, zaužijemo pa jo brez mešanja, saj bi se v nasprotnem primeru usedlina dvignila. Postopek ponavljamo tri tedne.

Pomirja in blaži bolečino!
Pomirja in blaži bolečino!FOTO: iStockphoto
Obkladki

Glineni obkladki se uporabljajo v primeru revme, išiasa, bolečin v hrbtu ali na področju pregibov. Pred uporabo glino segrejemo na radiatorju in prizadeto mesto zaščitimo z gazo. Po nekaj urah obkladek odstranimo.

Maska

V skledo zlijemo pol skodelice vode in dodamo skodelico zelene gline, žlico mandljevega ali olivnega olja in žlico medu. Vse skupaj močno premešamo, da dobimo kremasto zmes. Masko pustimo na koži od 10 do 15 minut. V nekaterih primerih se pojavi rahla rdečica in vroč občutek na koži, kar je popolnoma običajna reakcija občutljive kože na glino. Z masko bomo kožo očistili škodljivih strupov iz okolja ter se rešili zaprtih por in ogrcev.

Glina je primerna za notranjo in zunanjo uporabo.
Glina je primerna za notranjo in zunanjo uporabo.FOTO: iStockphoto
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478