Zadovoljna.si
Oranžna barva za sončne dni. (Foto: Make up and beauty blog)

Lepota

Trend: Drzne in sočne ustnice

S.O.
15. 03. 2011 16.45
1

Poleg prelivajočih senčil za veke, smernice ličenja veliko barve obljubljajo tudi na ustnicah. Tokrat bodo v središču pozornosti predvsem izraziti poletni odtenki intenzivnih barv, med katerimi prednjačita koralno rdeča in oranžna barva. Naj se pomlad začne!

Oranžna barva za sončne dni. (Foto: Make up and beauty blog)
Oranžna barva za sončne dni. (Foto: Make up and beauty blog)FOTO:
Konec rožnatih poljubov

Lansko leto je med živahnimi odtenki rdečila prevladovala punčkasto rožnata barva, ki so si jo izbrale le redke modne navdušenke. Rožnata barva ima namreč veliko slabost, da optično obarva tudi zobe. Ob nežnem odtenku se namreč lahko hitro zazdi, da so zobje rumeno obarvani. Letos podobnih težav ne bo, saj se rožnata počasi poslavlja in daje prednost oranžni in rdeči barvi. Oba odtenka veljata za zelo drzna, a obenem tudi ženstvena. Velika prednost je, da se prilagajata prav vsem barvam polti in ne glede na svojo intenzivnost, ne delata krivice naravni belini zob, kot je to počela njuna predhodnica – rožnata šminka.

Vrača se intenzivno rdeča. (Foto: Make up and beauty blog)
Vrača se intenzivno rdeča. (Foto: Make up and beauty blog)FOTO:
Do sočnih ustnic s svinčnikom in glosom

Če se boste opogumile in tokrat v sončen dan zakorakale z živahnim odtenkom ustnic, ne pozabite na zlato pravilo ličenja – manj je več! Ob intenzivni šminki naj bodo oči le nežno poudarjene. Več pozornosti kot izbiri primernega senčila posvetite pravilno oblikovanim obrvem in izbiri primerne maskare, ki ne bo delovala umetno ali se nabirala v grudicah. Pri samem nanosu šminke bodite pozorni na kotičke ustnic. Omislite si svinčnik za obrobo, ki bo pripomogel k lepši in naravnejši liniji, poleg tega pa je njegova naloga ustvariti zaščitni rob, ki preprečuje razmaz. Ker so nepravilnosti ustnic ob intenzivnem odtenku še bolj poudarjene, jih pred nanosom odpravite z zobno ščetko in na ustnice nanesite nekaj zaščitnega balzama. Ko se le-ta vpije, je čas za nanos barve. Pomagajte si z aplikatorjem ali z zato namenjenim čopičem. Da bo šminka bolj obstojna, prvo plast nanosa popivnajte s papirnatim robčkom in znova nanesite šminko. Da bi se znebili nadležni beli črti, ki običajno nastane v notranjih kotičkih, pa na koncu še nežno ugriznite v prst ali v papirnat robček. Za osvežitev barve, ko pri roki nimate ogledalca in drugih pripomočkov, pa bo dovolj že glos v enakem odtenku kot rdečilo.

Pred nanosom šminke ustnice obrobite. (Foto: Make up and beauty blog)
Pred nanosom šminke ustnice obrobite. (Foto: Make up and beauty blog)FOTO:
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478