Zadovoljna.si
Novo znanje vrhunskih mojstrov na voljo tudi v Sloveniji

Lepota

Lepotna industrija z Beverly Hillsa zdaj tudi pri nas!

zadovoljna.si
04. 12. 2013 08.28
1

Pred dnevi je uradno odprla vrata najbolj prestižna frizerska šola v Sloveniji, v kateri se bodo kalili novi mojstri pričesk. Pod mentorstvom svetovno znane in uveljavljene blagovne znamke in frizerske šole Paull Mitchell z Beverly Hillsa bodo odslej lahko pri nas dodatno znanje srkali tudi obetavni posamezniki, ki bodo dragocene izkušnje pridobivali od že uveljavljenih mojstrov.

Novo znanje vrhunskih mojstrov na voljo tudi v Sloveniji
Novo znanje vrhunskih mojstrov na voljo tudi v SlovenijiFOTO:

V Ljubljani bodo tako po novem bodoči profesionalci lepotne industrije razvijali svoje potenciale pod budnim očesom vrhunskih frizerjev in strokovnjakov. "Šola, ki smo jo postavili, je prva franšiza izven Združenih držav Amerike, kjer jih uspešno deluje že več kot 100, in na to smo resnično ponosni," nam je zaupal uspešen lastnik frizerske verige pri nas Mitja Sojer. "Koncept njihovega šolanja, ki ga prevzemamo, resnično temelji na celostnem izobraževanju bodočih profesionalcev. Učenje poteka v učnem okolju frizerskega salona, s tem pa je olajšan prehod na delovno mesto. Poučevanje je prilagojeno posameznikovemu učnemu tipu, kar omogoča učinkovitejše učenje, predaja pa se ne le znanje, pač pa se vsi skupaj učimo tudi odnosa: do dela, do strank, do drug drugega. Mene osebno pa najbolj navdušuje oseben in pozitivno naravnan pristop k učenju, ki ne zapira ustvarjalne energije, pač pa jo spodbuja in krepi. Tega nam dandanes še kako manjka!” je še navdušeno pojasnil.

Ravnateljica šole B2 mag. Lidija Weis kot velika zagovornica vključevanja realnega sektorja v procese izobraževanja dodaja: "Naša prednost ni le v sami vsebini programa, temveč v pristopu do vsakega posameznika, v sodobnih metodah dela, ki bodo posameznika resnično oblikovale v profesionalca na frizerskem področju. Naši udeleženci izobraževanja imajo možnost učiti se od najboljših in kdo lahko nauči bolje frizerskega poklica kot nekdo, ki je sam profesionalec. Zato naši udeleženci izobraževanja po uspešnem zaključku začnejo delati v salonih kot frizerji za razliko od mnogih, za katere se tisto pravo šolanje začne šele v salonu."

Tako so trije veliki akterji, vsak na svojem področju, združili svoje moči in postavili srednjo frizersko šolo, kjer bodo bodoči frizerji tekom izobraževanja s kreativnimi pristopi v frizerskih storitvah postavljali nove trende, sooblikovali modo in svoje stranke vedno znova presenečali.

Žal pa je šola zaenkrat bolj dostopna le odraslim, zato bi jim pomoč države v obliki koncesije še kako prav prišla. "Na ta način bi lahko izobraževali tudi mladino, med katero je zaznati veliko interesa," še pojasnjuje Weisova.
 

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471