Zadovoljna.si
Prepustite se svoji domišljiji in se odenite v skrivnost.

Moda

LIČENJE: Zapeljive, ekstremne in strastne maske

S.O.
15. 02. 2010 18.35
0

Pustno ličenje se lahko iz risanih likov spremeni v umetnost, ki jo boste z veseljem in ponosom nosile na vašem obrazu. Prepustite se divjemu svetu neskončnih barv in odtenkov.

Zapeljive in strastne umetnine na vašem obrazu.
Zapeljive in strastne umetnine na vašem obrazu.FOTO:
Če vas bolj kot pustno rajanje navdušujejo umetnine, si omislite make up, ki bo navdihnil tudi tiste, ki se poslikavam kože običajno izogibajo. Že z malo vaje in obilico domišljije lahko svoj obraz spremenite v samosvojo pravljično umetnino.

Preproste in ljubke

Simboli, ki jih srečujemo v vsakdanjem življenju, bodo pristajali tudi vašemu obrazu. Namesto da bi simbol risali čez celoten obraz, si izberite le eno stran. Potrebujete le izbrano barvo za poslikavo in mirno roko. Ko je simbol narisan, obarvajte prav vsak njegov kotiček. Barvo nanesite tudi čez oči in obrvi, skratka povsod. Zanimivi so lahko klicaji, vprašaji, srčki, zvezdice, črke vaših imen in drugi simboli. Pred risanjem svojo kožo zaščitite s tanko plastjo negovalne kreme. Z gobico na obraz nanesite tudi nekaj tekočega pudra, ki se ujema ali je za odtenek svetlejši od barve vaše kože. Da tekstura ne bo preveč svetleča, obraz narahlo preletite z velikim čopičem, na katerega ste nanesli puder v prahu. Ni vam treba uporabiti niti barvice ali maskare za oči. Vaš obraz bo otroško nagajiv.

Ljubki in pisani simboli so predvsem preprosti in občudovani.
Ljubki in pisani simboli so predvsem preprosti in občudovani.FOTO:
Pustni glamur

Za večerno zabavo si omislite nekoliko več glamurja. Lahko si nadanete masko, ki sega čez oči in nos in spominja na skrivnostno visoko gospodo ali pa si svoje oči okrasite z dolgimi in nenavadnimi umetnimi trepalnicami. Lahko si omislite tudi pernate, z bleščicami in drugimi dodatki. Veko si obarvajte z različnimi senčili, ki se med seboj skrivnostno prelivajo. Lahko pretiravate v slogu svoje domišljije, vendar se vseeno držite pravila, da naj bo hkrati poudarjen le en del obraza. Omislite si rdečo ali kričeče roza šminko in predvsem poskusite tisto, kar si sicer ne bi upali.
Uporabljajte barve, umetne trepalnice in dodatke, ki jih skrivate po predalih.
Uporabljajte barve, umetne trepalnice in dodatke, ki jih skrivate po predalih.FOTO:
Okrasite se

Svojo poslikavo razširite na vrat in ramena. Pobrskajte po predalih in si kožo okrasite z bleščicami, ki so ostale še od veselega decembra. Na posamezne dele kože lahko nanesete bleščece kamenčke. Lase tesno spnite ob glavi v prikupno figo ali jih divje skodrajte. Na njih lahko nanesete tudi bleščice ali jih okrasite z raznovrstnimi sponkami. Tudi v lase lahko zapnete delček nakita ali perja. Preprosto prisluhnite svoji domišljiji in jo naredite živo!

Prepustite se svoji domišljiji in se odenite v skrivnost.
Prepustite se svoji domišljiji in se odenite v skrivnost.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493