Zadovoljna.si
Poleg tega, da je glasbena ikona, Madonna v zadnjih letih dokazuje, da je tudi izredno podjetna ženska.

Moda

Madonna predstavila kolekcijo 'Truth or Dare'

M.K.
09. 08. 2012 10.53
1

Modni strokovnjaki se kolekcij oblačil ali obutve zvezdnikov svetovnega formata ponavadi lotijo precej kritično, saj naj bi šlo prej za pridobivanje na slavi in prepoznavnosti kot pa za dejansko modo. Pri kolekciji čevljev Truth or Dare, ki jo je pred nekaj dnevi predstavila glasbena ikona Madonna, pa so si večinoma enotni, da je pevka svoje delo opravila več kot odlično. Kolekcija je namreč sveža, modna, poleg tega pa je Madonni v njej uspelo združiti vsa obdobja dolge in uspešne kariere.

Madonna
Madonna FOTO: Reuters

Pri Madonnini kolekciji čevljev 'Truth or Dare' smo lahko priča modni raznolikosti. Pri vsakem kosu obutve namreč dobimo občutek, da ga je navdihnil kak pomemben dogodek v pevkini bogati, izkušenj polni karieri, njenih turnejah in glasbi nasploh. V tej kolekciji se najbrž lahko najdejo tudi njeni oboževalci, prav gotovo pa vse našteto temelji predvsem na Madonninem edinstvenem občutku za modo. Zato ne preseneča, da so njeni čevlji hkrati drzni in konservativni, elegantni in robustni – nepredvidljivi, kot je pevka sama.

V ospredju je črnina

Kolekcijo 'Truth or Dare' sestavljajo zapeljivi salonarji s kristalčki in bleščicami, mokasini, nepogrešljive balerinke, visoki ozki škornji z vrtoglavimi petami, ki so lahko okrašeni z resicami ali pa jih krasijo spretno zapete vezalke od podplatov pa vse do kolen ter zadnje sezone izredno modni gležnjarji, katerih celoto lepo dopolnjujejo zakovice, neti ali kristalčki. Pri materialih se je Madonna oprla na aktualen semiš, modno usnje, ki je v nekaterih primerih lakirano ali pa okrašeno s kačjimi vzorci, na platno in morda nekoliko presenetljivo tudi na kožuh. Nekatere modele krasi letos še posebej modna kovinska konica, ki poskrbi za prefinjeno mero drznosti. O osrednji barvi težko govorimo, saj se celotna kolekcija vije med vedno modno črno, med različnimi odtenki sive in rjave, vsebuje pa tudi kar nekaj modelov v bleščeči zlati barvi. Vendarle pa je morda nekoliko bolj v ospredju za Madonno tipična črna barva, ki je tudi izredno hvaležna barva za okrasitev, saj na črni podlagi detajli lepo pridejo do izraza.

Elegantni in nosljivi

Če je občinstvo morda pričakovalo, da bo Madonnina kolekcija v slogu njene uspešnice 'Material Girl', pa je bilo na sami predstavitvi očarano nad eleganco in dejansko nosljivostjo domala vseh modelov. Pevka prav tako ni šla v skrajnost provokacije, temveč se je tokrat očitno odločila dati prednost kakovosti in uporabnosti. Veliko na las podobnih modelov so njeni oboževalci lahko videvali na koncertih in turnejah po vsem svetu. Pevka je priznala, da ji je kot osnova res služila obutev z nastopov, ki jih v njeni dolgoletni karieri ni bilo malo, to osnovo pa je izpopolnila s posodobitvami in detajli ter tako ustvarila čevlje, ki ji predstavljajo perfekcijo. Čeprav je Madonna znana po svoji muhavosti in številnih zvezdniških zahtevah, pa s ceno pri svoji kolekciji ni pretiravala – obutev namreč stane od 70 pa do 330 evrov.

Drzna, nepredvidljiva in elegantna.
Drzna, nepredvidljiva in elegantna. FOTO: Reuters

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375