Zadovoljna.si
Prestiž in neustavljiva privlačnost sta združeni v Armanijevi zimski kolekciji.

Moda

MODA: Armanijeve Pike Nogavičke

P.V.
27. 02. 2009 19.09
1

Znani italijanski stilist Giorgio Armani je na tednu mode v Milanu z novo kolekcijo, ki daje precej poudarka nogam, mnoge presenetil. V središče je namreč postavil nogavice in ... nogavičke.

Giorgio Armani piše novo zgodbo, kot da bi se naveličal svojih značilnih suknjičev in širokih hlač ter želi začeti novo modno poglavje. Poznavalci ugibajo, ali ni morda temu botrovala nova ljubezen do arhitekture, ali pa morda starost, ki v določenem trenutku terja bilanco narejenega. Tudi ekonomska kriza je lahko eden od vzrokov za spremembe in zahteva revizijo dosedanjih strategij.
Tako večni Armanijev suknjič dobiva bolj izrazite oblike, ramena so poudarjena in bolj vidna, široke hlače pa se umikajo ozkim. To pa ni vse.

Prestiž in neustavljiva privlačnost sta združeni v Armanijevi zimski kolekciji.
Prestiž in neustavljiva privlačnost sta združeni v Armanijevi zimski kolekciji.FOTO: Reuters

Poudarite svoje noge

Prihodnjo zimo se bodo ljubiteljice Armanijevih kreacij osredotočile predvsem na to, kako okrasiti spodnje okončine. Novost, ki jo prinaša Armanijeva zimska kolekcija, so namreč kratke moške nogavičke ali dokolenke, ki jih bodo ljubiteljice mode oblekle nad prosojne hlačne nogavice.
Poznavalci sicer trdijo, da je težko uganiti, kaj je navdihnilo modnega mojstra. Morda je bila to želja združiti moško z ženskim. Ali pa je kralj Giorgio, kot mu tudi pravijo, želel dati kolekciji pridih modernosti, saj njegov slog ostaja že leta nespremenjen. Dejstvo je, da so prav nogavice in noge najbolj vroč modni dodatek, ki si ga bodo predstavnice nežnega spola lahko omislile prihodnjo zimo.

Obvezne visoke pete, zraven pa nogavičke in dokolenke.
Obvezne visoke pete, zraven pa nogavičke in dokolenke.FOTO: Reuters

Nogavičke na visokih petah

Nič več gole kože, zato pa metri tila in elastina, ki ovijajo ženske noge. Lahko bi rekli, da prihaja moda Pike Nogavičke. Tudi zato, ker zapoveduje kratka krila in obleke. Suknjiči so kot že rečeno nekoliko bolj bogati, polni detajlov in gub. Obleke pa gladke in enostavne. Nekoliko pestrosti in razgibanosti daje bižuterija, ki kot slap pada čez boke in dodaja sijaj naramnicam.
Poleg nogavic in dokolenk so posebnost Armanijeve kolekcije tudi čevlji. Pete so ekstremno visoke in skupaj z debelimi podplati kot neke vrste fetiš usmerjajo pozornost na ženske noge.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478