Zadovoljna.si
Junijsko modno revijo oblikovalca Johna Galliana so modni strokovnjaki razglasili za najbolj ekstragavagantno modno revijo leta 2008.

Moda

Moda: Ekstravagantni John Galliano

Polona Zoja Jambrek
31. 12. 2008 19.25
0

Najbolj ekstravagatne modne kose je lani ustvaril John Galliano, svetovna modna legenda, ki je junija na pariškem modnem tednu najbolj šokiral in hkrati navdušil modne strokovnjake. Zato so ga razglasili za najbolj vidnega modnega oblikovalca tega leta.

Junijsko modno revijo oblikovalca Johna Galliana so modni strokovnjaki razglasili za najbolj ekstragavagantno modno revijo leta 2008.
Junijsko modno revijo oblikovalca Johna Galliana so modni strokovnjaki razglasili za najbolj ekstragavagantno modno revijo leta 2008.FOTO: Reuters

Zvezdnicam zaprl oziroma s pohvalami odprl usta

John Galliano, ki je znan po ekstravagantnih modnih kreacijah, te včasih spominjajo že kar na umetnost, pa ni navdušil le modnih kritikov, ampak je zaprl oziroma s hvalami odprl usta marsikatere svetovne estradnice. "On je genij," ga je pohvalila supermanekenka Claudia Schiffer. S pohvalami ni skoparila tudi Janet Jackson, ki je o Gallianovi modni reviji povedala: "Neverjeten je. Enostavno briljanten!"

Galliano pri moških modnih dodatkih velikokrat uporabi cvetje.
Galliano pri moških modnih dodatkih velikokrat uporabi cvetje. FOTO: Reuters

Modni navdih je bil Jack Razparač

Galliano je na pariškem tednu mode predstavil tako žensko kot tudi moško kolekcijo. Ekstravagantnost je pri ženskih kreacijah izpostavil predvsem z bujnimi kroji, pri moški pa z živahnimi barvami in kombinacijo vzorcev, ki načeloma ne pašejo skupaj.

Nadrealistično noto pri ženski kolekciji so ustvarili tudi eskravagantni vzorci, kot je vzorec tigra, in bogat nakit. Pri moški modi pa so kreacije včasih spominjale že na klovnovske kostume, saj so poleg živih barv prevladovali tudi odbiti in včasih že kar ženski modni dodatki.

Gallianove kreacije spominjajo na gledališke kostume in so že nekakšne umetniške stvaritve visoke mode.
Gallianove kreacije spominjajo na gledališke kostume in so že nekakšne umetniške stvaritve visoke mode.FOTO: Reuters

Galliano je povedal, da je rdeča nit kolekcije predvsem kaos in anarhija. Igralec Jinathan Rhys Meyers pa je dejal, da kreacije spominjajo na Jacka Razparača. Galliano je bil nad opisom navdušen in je še dodal, da v njegovih časih, ko je še preganjal ljudi.

No, Gallianova oblačila pa so misli modnih strokovnjakov preganjala vse do konca leta, ko so se odločili, da je njegova modna revija nedvomno najbolj zaznamovala svet mode v letu 2008.  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478