Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Moda

Modna jesen in zima v znamenju cvetja

M.K.
13. 08. 2012 12.38
0

Sonce nas sicer še vedno pridno boža s svojimi toplimi žarki, a po hladnejših nočeh se že vidi, da se počasi pripravlja na slovo. Čez nekaj tednov bo poletje nadomestila jesen in poleg spremembe vremena prinesla tudi spremembe v naših omarah. Kratke rokave bodo zamenjali dolgi, nekaj pa bo vendarle ostalo – cvetlični vzorci. Letošnjo pomlad in poletje so postali obvezen del garderobe vsake prave dame in v naša življenja vnesli energijo cvetlic, trend pa se bo glede na kolekcije priznanih blagovnih znamk nadaljeval tudi jeseni in pozimi, in to očitno še izraziteje in še bolj intenzivno kot doslej.

Vsake toliko časa smo lahko priča povratku katerega izmed modnih trendov. Mednje zagotovo lahko štejemo tudi cvetlične potiske, ki so se na modne piste po nekaj desetletjih vrnili letos spomladi. Čeprav bi načeloma rekli, da so cvetlice bolj domena toplejših mesecev leta, pa se bodo glede na kolekcije modnih velikanov na naših oblačilih bohotile tudi jeseni in pozimi. Ne glede na to, ali ste romantične duše ali realistke z obema nogama na trdnih tleh, dejstvo je, da bodo cvetlice tudi v hladnejšem delu leta ostale osnovni segment garderobe vsake prave dame.

Cvetlice z roko v roki z 'vintage' stilom

Po pravem razcvetu cvetličnih vzorcev spomladi in poleti se jih lahko nadejamo tudi v kolekcijah za jesen in zimo 2012/2013. Če so bili v začetku leta še nekoliko nežnejši in v znamenju pastelnih barv, pa bodo jesenski vidno temnejši, robustni in tudi veliko bolj razkošni. V kombinaciji z 'vintage' čipkami ter nežnimi tkaninami bodo cvetlični vzorci prinesli pravcato osvežitev v sicer turobnem in opustošenem zimskem času, ko tudi oblačila izgubijo živahnost in izvirnost.

Cvetlice v številnih zimskih kolekcijah

Zanimivo je, da bodo tudi jeseni cvetlični vzorci kraljevali ne samo na oblačilih, temveč tudi na čevljih, modnih torbicah, šalih in ostalih modnih dodatkov. O tem nas je prepričala predstavitev zimske kolekcije Dolce & Gabbana, v kateri smo cvetlične vzorce večinoma videli na črni ali temno modni podlagi po videzu sicer na poletje spominjajočih oblek. A če smo mislili, da je že to precej temno, so še bolj presenetili oblikovalci zimske kolekcije Erdem, ki so na temno podlago nizali prav tako temne (ali še temnejše) cvetlice. Kljub temu pa je bila končna podoba še zmeraj videti prav veličastna in elegantna.

Pri nekaterih bolj, pri drugih manj cvetoče

Cvetlični vzorci na posameznih kosih zimske kolekcije modne znamke Burberry ne bodejo v oči tako zelo kot pri kolekciji Erdem in so tako kot nalašč za ženske, ki imajo raje monotone in ne preveč vpadljive kroje oblačil, vendarle pa bi rade v svoje omare vnesle dobršno mero svežine in glamurozne elegance. Pravo nasprotje so 'cvetlične' kreacije zimske kolekcije Temperley London, ki se kar bleščijo od vseh možnih svetlih barv, za piko na i pa skrbi satenasta svila. Živahnih barv sta tako podlaga kot tudi cvetlice na njej in tako ustvarjajo zares živahno ter veselo celostno podobo. Čisto svojo pot je ponovno ubral Marc Jacobs. Oblikovalec, ki slovi po svoji 'drugačnosti' in modni drznosti, cvetličnih vzorcev namreč ni posebej poudaril, predstavljajo pa pomemben element končne podobe, saj skrbijo za uravnoteženje sicer precej razkošnih oblačil.

Skrbi so odveč

Svetovna javnost je nad jesenskimi napovedmi sicer zelo navdušena, saj vnašajo potrebno svežino in optimizem. Vendarle pa so se že pojavile tudi prve skrbi, kako cvetlice pametno uskladiti s preostalimi, sicer bolj temnimi elementi jeseni in zime. A pretiran strah je najbrž odveč, saj se bodo velike modne hiše zagotovo potrudile zadovoljiti prav vse okuse in bodo v skladu s trendi oblačil ustvarili tudi prilegajoče se čevlje, škornje, torbice in ostale modne dodatke.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368