Zadovoljna.si
Trapez hlače - 7

Moda

Kako izbrati prave?

M.K.
25. 02. 2016 07.58
0

Hlače iz džinsa ali 'dobre stare kavbojke' so najverjetneje nepogrešljiv kos garderobe vsake izmed nas. Vendarle pa se velikokrat zgodi, da so nam hlače v trgovini neznansko všeč, ko jih pomerimo, pa ugotovimo, da nam sploh ne pristojijo. Tako kot pri večini oblačil je namreč tudi pri izbiri kavbojk treba biti pozoren na številne dejavnike, ki vplivajo na končno celostno podobo. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali delo in vam vrnili veselje do nakupovanja hlač.

Pravilo št. 1: Izmerite se

Po nakupih se ne odpravljajte osredotočeni na posamezno blagovno znamko. Včasih so namreč lahko tudi džins hlače neznanega proizvajalca tiste, ki se vam bodo popolnoma prilegale in v katerih boste videti naravnost odlično. Blagovna znamka bo na vaših stegnih izgledala popolno le, če se bodo hlače prilegale. Zapomniti si velja, da je vaše telo in njegova oblika tista, ki vam narekuje modne smernice in ne trendi, ki jih na modne brvi pred vsako sezono pošljejo modni oblikovalci. Če Madonni pristojijo ozke in oprijete kavbojke, to ne pomeni, da bodo pristajale tudi vam. Pustite jih zanjo, sami pa najdite take, v katerih boste zasijale vi. Če imate dolge noge, se jih ne bojte poudariti z ozkimi kavbojkami, če je vaša postava nekoliko bolj 'smučarska' oziroma imate nekoliko širše boke, je morda bolje izbrati nekoliko bolj ohlapne, ravne ali morda take 'na zvon'. Seveda pa ob tem ne pozabite na počutje in udobje. V hlačah boste namreč blestele, če vas ne bodo 'tiščale' in se boste v njih počutile kot prave zvezdnice.

Pravilo št. 2: Izogibajte se raztegljivemu džinsu

Prevelik dodatek elastana lahko vaše kavbojke naredi preveč ohlapne. Še posebej problematična sta predela okrog pasu in v bokih, saj vas lahko hitro vizualno razširita, česar pa si nobena  ne želi. Zato je najboljši nasvet, ki vam ga lahko ponudimo, da pred vsakim nakupom pogledate na nalepko in v primeru, da je vsebnost elastana večja od dveh odstotkov, še enkrat premislite, preden jih dokončno kupite. Čeprav si morda mislite, da se boste v njih počutile bolj udobno, to ni čisto res, saj vas lahko prevelika 'povešenost' zmoti bolj, kot si predstavljate. Le pomislite, kako se počutite, ko se vam povesi koža. Podobno je z džins hlačami, zato se odločite za take, ki se bodo prilegale ves čas, ne zgolj do prvega pranja v pralnem stroju.

Pravilo št. 3: Bodite pazljive na žepe

Kar priznajte, žepi so (če sploh) med zadnjimi karakteristikami, na katere ste pozorne ob nakupu džins hlač. To je velika napaka, saj lahko ravno žepi pomembno vplivajo na izgled najbolj kočljivega dela ženskega telesa – bokov. Če sanjate o oblinah, kot jih ima Jennifer Lopez, jim boste morda nekoliko bližje, če se odločite za žepe, ki se zapenjajo z gumbom, saj bodo nekoliko dvignili vašo 'zadnjo plat' in jo vizualno učvrstili. Če želite doseči nasproten učinek in zmanjšati zadnjico, se odločite za diskretne žepe brez gumbov tako na zadnjem kot na sprednjem delu kavbojk. Če sodite med 'suhice', ki se ne morejo zrediti, si tudi ve lahko pomagate z žepi. Odločite se za široke in ohlapne žepe z gumbi. Ohlapnost bo poskrbela za vizualno povečanje bokov, gumbi pa bodo ustvarili videz čvrstosti.

Skinny kavbojke - 4
Skinny kavbojke - 4FOTO: Pinterest
Pravilo št. 4: Kupite več različnih modelov

Vemo, da se je od stvari, na katere smo navajene in v katerih nam je udobno, težko ločiti. Tako je tudi z džins hlačami. Ko najdemo prave, z veliko težavo oblečemo kak drug kos oblačila ali še huje, kakšne druge kavbojke. To je velika napaka. Vsaka oboževalka denimo bi morala imeti v svoji omari vsaj dva para hlač iz džinsa, tudi tista, ki splošno velja za najbolj navezano na najljubše med njimi. Ob različnih priložnostih nakupite več različnih kavbojk, a nosite samo ene. Tako imate v omari vsaj dvajset različnih modelov, barv in znamk hlač, ve pa se vztrajno oklepate le enih in jih nosite, dokler pač niso za smeti. Se vam zdi to znano? Poskusite spremeniti svoj odnos do džins hlač. Za ves teden vnaprej si naredite razpored, kaj boste oblekle in za vsak dan izberite druge hlače. S tem se boste oddaljile od 'najljubših' in dale priložnost tudi tistim, ki so bile obsojene na staranje v omari. Morda boste ugotovile, da vam kateri od 'okostnjakov iz omare' pristaja bolj, kot so vam kavbojke, od katerih se do sedaj niste mogle ločiti.

Trapez hlače - 7
Trapez hlače - 7FOTO: Pinterest

Pravilo št. 5: Eksperimentirajte

Eksperimentiranje bi moral biti najboljši prijatelj vsake modno ozaveščene ženske. Ne bojte se preizkusiti novih trendov z izgovorom, da to vam pač ne pristaja ali da je to samo za mlade. Ne morete vedeti, če ne preizkusite in sami sebi delate škodo, če se imate za 'staro'. Poskusite eksperimentiranje povezati z ustvarjalnostjo in iz starih, nemodnih oblačil ustvarite nova, ki naj bodo v koraku z najnovejšimi modnimi smernicami. Imate v omari kakšne kavbojke, na katere vas vežejo lepi spomini, a jih ne morete obleči, ker niso modne? Z malo dobre volje in ustvarjalnega duha jim lahko vdihnete svežino in jih spet veselo nosite. Razparajte preozke hlačnice in jim dodajte kose blaga iz drugih hlač ali kakega drugega kosa oblačila. Če so hlačnice preširoke, jih zožite. Prišijte kakšno bleščico, barvno krpico ali potisk kakšne slike in s tem razbijte monotonost. Poigrajte se z našitki na žepih ali pa naredite nekaj lukenj po hlačnicah in pokažite svojo drznost. Bodite ambasadorke aktualnih trendov in ne pustite, da bi vas, kot mnoge druge, povozil čas. Zavedati se namreč morate, da je konkurenca huda in če si ne boste upale izstopati, vas bo prej ali slej prehitelo kup drugih dam, ve pa boste utonile v sivi večini.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 416