Zadovoljna.si
Kmalu bodo police polne svežih pomladnih barv.

Moda

MODA: Katere barve bomo nosili to pomlad

S.O.
12. 01. 2012 15.55
0

Čeprav se še vedno oklepamo težkih zimskih plaščev in pletenin, so modni oblikovalci že zapluli v toplo pomlad. Po razprodajah se bodo prodajne police napolnile s svežimi barvami in vzorci, med paleto raznovrstnih odtenkov pa bodo kljub sončnim žarkom še vedno kraljevali naravni odtenki rjave in zelene barve.

Kmalu bodo police polne svežih pomladnih barv.
Kmalu bodo police polne svežih pomladnih barv.FOTO: Reuters
Sivino bodo nadomestili pastelni odtenki

Pomladni meseci bodo iz trgovin odgnali sivino in črno barvo. Takega mnenja so namreč modni oblikovalci, ki so že predstavili svoje pomladno-poletne kolekcije in nas pripravili na tako imenovano novo modo. Vsako leto se namreč izpostavi barvna paleta najbolj trendi odtenkov, ki naj bi jih upoštevali pri osvežitvi garderobne omare. In če je bila pretekla pomlad poznana po nežni belini, so tokrat njen prestol prevzeli pisani pastelni odtenki, med katerimi so še vedno prisotne barve narave. Bež, zelena in rjava se namreč odlično kombinirajo k nekoliko bolj opaznim in zabavnim odtenkom ciklamne, sinje modre, koralne in nežne turkizne barve.

Nežno in prosojno ali močno in opazno.
Nežno in prosojno ali močno in opazno.FOTO: Reuters
Tri barvne skupine

Z navidez zelo podobnimi odtenki se bo obarvalo tudi spodnje perilo in pa kopalna moda. Tu bodo prevladovali rjavi odtenki, pomešani z zamolklo vijoličasto barvo, nežnimi pastelnimi toni peska in pudra ter sončno rumeno in morsko turkizno barvo. Modni velikani so barve razdelili v tri velike skupine, in sicer v nežno, zemeljsko in rožnato.

V kombinaciji ali samostojno

Med vzorci na oblekah, dodatkih, spodnjem perilu in kopalkah se bodo pojavljali tako cvetovi kot geometrijski liki, črte in pike, ki bodo zaradi nežnih odtenkov manj vidni kot sicer. Živahnejši odtenki bodo nastopali samostojno in brez nepotrebnih dodatkov, prav tako je novost, da bo v eno samo barvo odet tako zgornji kot spodnji del oblačila. Med materiali se pogosto pojavljata svila in nežen šifon, ki temelji na prosojnosti in natančni izdelavi.

Številke
Številke FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375