Zadovoljna.si
Jakna z leskom laka je obenem dovolj elegantna in športna.

Moda

MODA: Lakasta zima

S.O.
17. 12. 2009 18.44
0

Modni trend, ki se je pred nekaj sezonami pojavil le na obutvi in modnih dodatkih, se s svetlobno hitrostjo širi tudi na druge kose znanih kreatorskih imen ali povsem običajne modne industrije. Čas je za svetlečo in toplo zimo.

Jakna z leskom laka je obenem dovolj elegantna in športna.
Jakna z leskom laka je obenem dovolj elegantna in športna.FOTO: Asos.com
Z modnih dodatkov na oblačila

Črn lak se je pojavljal predvsem na salonarjih in torbicah. Njegova pot se je hitro nadaljevala naprej in dosegla priljubljene pajkice ali t.i. leggins, ki so postale obvezen kos vsake ženske, ki rada sledi modnim smernicam. Čeprav je lak postal prepoznaven tudi na drugih kosih oblačil, se je njegova zgodba dodobra začela razvijati šele pred kratkim. Prvo mnenje o svetlečih kosih je bilo namreč zelo negativno. Plastičen material nas je spominjal na 'poceni blago', zato smo ga raje opazovale od daleč, čeprav so mu zaupala tudi najbolj znana kreatorska imena. Kot pri vsaki stvari, smo se ga morali sprva navaditi in ko je osvojil tudi najbolj zahtevne modne okuse, je prišel čas, da ga v svojo omaro umestimo tudi sami.Od elegance do športa

Zanimivo je, da se danes lak uporablja skoraj povsod. Vsakdo pozna lakaste salonarje, sandale, torbice in pa pajkice. Od različnih barv, ki so se podale v živahne odtenke vijoličaste, roza in modre barve, nas tokrat preseneča tudi s temno zeleno.

Jakne, brezrokavniki, plašči in pa vetrovke – prav vsak kos se lahko obleče v lesketanje. Zanimivo je, da so ga za svoje kolekcije izbrala tudi raznovrstna športna podjetja, ki oblačila namenjajo predvsem rekreativnim športom, kot so smučanje in tek.

 
 

Modra je 'in'

Lak je samostojen ali okrašen z raznovrstnimi gumbi, kapucami, pa tudi z umetnim in pravim krznom. Zaradi svoje elegance oblačilom dodaja pridih mestnega glamurja, ki ga lahko nosimo tako na športne copate kot tudi na pete. Pomembno je, da z njim ne pretiravamo. En kos bo povsem zadosti, da bomo opažene in modne. Kar zadeva barve je tu še vedno priljubljena črna, uspešno pa ji sledi modra barva, ki jo srečujemo v prej nepriznani kombinaciji z večno črnino. Če namesto jakne izberemo pajkice, jih lahko kombiniramo povsem poljubno, z različnimi materiali, kot so pletenine, svila, bombaž in pa bleščice. Pri izbiri bolj kot modnim trendom preprosto zaupajte svoji presoji in občutku.

Pri laku moramo paziti na kombiniranje - boljše manj, kot pa preveč!
Pri laku moramo paziti na kombiniranje - boljše manj, kot pa preveč!FOTO: Asos.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493