Zadovoljna.si
Najbolj priljubljeni model moške kopalne mode

Moda

MODA: Moški v kopalkah

S.O.
02. 07. 2010 18.50
0

Tudi moška moda je že občutila prve sončne žarke. Celoletno garanje v telovadnici bo poplačala pravilna izbira kopalk, ki bodo okrepile vašo samozavest na plaži. Za katere se boste odločili letos?

Nekoč so kopalke spominjale na kombinezon, šele kasneje so svoje rojstvo doživele minimalke.
Nekoč so kopalke spominjale na kombinezon, šele kasneje so svoje rojstvo doživele minimalke.FOTO:

Zgodovina moških kopalk

Prve moške kopalke segajo v leto 1880 in so spominjale na kombinezon. Imele so kratke rokave in hlačnice, njihova glavna težava pa je bila, da so zaradi neprimernega materiala ob stiku z vodo tehtale kar štiri kilograme. Svojo pravo obliko so moške kopalke dobile šele leta 1917. Kratke hlače iz frotirja so bile v pasu opremljene z elastiko in vrvico, tri leta pozneje pa so prvič uporabili poliamidu podoben material, ki se je z dodatkom elastana obdržal vse do danes. Spodnjicam podobne kopalke ali t. i. minimalke so tako postale bolj udobne in sodobne, svoj sloves pa so ohranile vse do danes.
 

Klasične kopalne hlače

Najbolj priljubljeni model moških kopalk še vedno ostajajo kopalne hlače srednje dolžine, ki so tudi letošnje leto najbolj pogosta izbira. Pristajajo vsem postavam, za njih pa se lahko odločijo tudi moški nižje rasti. V pasu so tovrstne kopalke stisnjene z elastiko, še bolj pogost pa je sistem zavezovanja, ki se lahko prilagaja željam posameznika. Tako lahko kopalke nosite na bokih ali pa nekoliko višje – odvisno od vaših zahtev in postave.

Najbolj priljubljeni model moške kopalne mode
Najbolj priljubljeni model moške kopalne modeFOTO:

Dolge kopalne hlače

Pri kopalnih hlačah je treba omeniti tudi obvezno mrežico ali zračno tkanino, ki se nahaja v notranjosti in omogoča udobje. Namenite ji veliko pozornosti in se odločite le za tiste kopalke, ki vsebujejo kakovostno in neopazno zaščito. Dolge kopalne hlače segajo do sredine ali nekoliko nižje od kolen. Primerne so predvsem za športne in visokorasle moške, sam kroj pa je običajno nekoliko širši od klasičnih kopalnih hlač.
 

Minimalke

Kopalke, ki spominjajo na spodnjice, so primerne predvsem za izklesane postave. Običajno jih srečujemo pri plavalcih, zaradi svoje delikatnosti pa so postale nekoliko zanemarjene. Nekateri njihovo oprijetost pripisujejo predvsem homoseksualcem, spet drugi pa se jih otepajo zaradi neudobja in prevelikega vpogleda v intimo. Kljub temu so na lepo oblikovanem telesu še vedno prava paša za oči.

Boksarice spominjajo na spodnje perilo.
Boksarice spominjajo na spodnje perilo.FOTO:

Boksarice

Oprijete in spominjajoče na najbolj priljubljeno spodnje perilo. Boksarice so ob svojem rojstvu postale prava mala revolucija, uspešno pa se borijo tudi proti minimalkam. Čeprav jih še vedno označujejo s podobnimi presodki kot njihove predhodnice, so trdno zasidrane predvsem na modnih brveh.
 

Barve

Pri barvnih kombinacijah se združita domišljija in mavrica. Navdihujejo jih predvsem tropski vzorci in različne črte. Moške kopalke so odete v zelene, modre in rjave odtenke, pojavljata pa se tudi rdeča in rumena barva. Črna in bela nista tako izraziti, kot to velja za žensko kopalno modo, vendar vseeno dodajata svoj pečat.

Igrajte se z različnimi barvnimi kombinacijami in potiski.
Igrajte se z različnimi barvnimi kombinacijami in potiski.FOTO:
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478