Zadovoljna.si
Pokprane kavbojke

Moda

MODA: Pokrpane kavbojke, ki jih lahko ustvarite same!

Z.K.
28. 02. 2010 18.56
1

Če ste sledile modnim trendom, imate zagotovo v omari par raztrganih kavbojk, ki so bile v modi lani. Z malce kreativnosti jih spremenite v nov, prihajajoči pomladni trend, ki narekuje pokrpane kavbojke!

Na ulicah so pokrpane kavbojke že pravi hit.
Na ulicah so pokrpane kavbojke že pravi hit.FOTO:

 Pokrpane kavbojke na modnih stezah
Novost sodi v 'mikro' trende in jo boste morda prej zasledili na ulicah kot v trgovinah. Na modnih pistah, kjer so oblikovalci predstavljali kolekcije za letošnjo pomlad, so bile pokrpane kavbojke bolj izjema kot pravilo. Vseeno pa jih je na svojih modnih revijah uporabilo kar nekaj svetovno znanih dizajnerjev, kot denimo Chanel, Chloé, Balenciaga ...

Balenciaga je naravnost navdušil s kolekcijo pomlad/poletje 2010.
Balenciaga je naravnost navdušil s kolekcijo pomlad/poletje 2010. FOTO:

Prebudite ustvarjalnost v sebi!
Pomlad naj vas opogumi, da boste tokrat bolj kreativne. Letos  vam ne bo treba zapraviti ogromnih vsot denarja za trendi kavbojke, temveč jih naredite kar same. Tako kot ste lani lahko raztrgale in ustvarile modno razparane kavbojke, lahko z enostavno tehniko krpanja to storite tudi zdaj. Na voljo imate ogromno idej, s katerimi so postregli odlični oblikovalci, vi pa jih lahko posnemate in njihove zamisli uporabite pri predelavi svojih kavbojk. Poleg tega lahko s tem, ko jih predelate same, združite zamisli znanih dizajnerjev s svojimi ter ustvarite točno takšne hlače, kot si želite. S tem jim dodate pridih unikatnosti in kanček svojega sloga. Najboljše od vsega pa je, da je vse skupaj zelo enostavno.

Enostavno in modno!
Pripravite si vse potrebne pripomočke in spremenite svojo sobo v pravo malo modno delavnico. Izberite primerne kavbojke, lahko so tesno oprijete, tako imenovane 'skinny jeans', ali pa ohlapne 'boyfriend's jeans'. Lahko so kratke ali dolge. Vse, kar potrebujete, so raznorazni našitki ali pa različni kosi blaga. Velikosti, barve in teksture so lahko različni. Da bi ustvarile bolj 'odbite' hlače, našijte koščke tkanin v barvah, ki so s kavbojkami kontrastne ter jih s tem požitivite. Lahko pa izberete barve, ki s kosom oblačila sovpadajo ter skupaj izgledajo harmonično. Tudi če je barva enaka, lahko izberete drugačen material, ki končni izgled prav tako poživi. Našitke lahko našijete s strojem ali pa prostoročno. Pred tem poskrbite, da jih boste najprej pripele z iglami, da vidite, če vam končni videz odgovarja. Če uporabite šivalni stroj, uporabite cik-cak šiv, ki je primeren za šivanje našitkov.

Tokrat postanite oblikovalke kar same!
Tokrat postanite oblikovalke kar same!FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493