Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Moda

Moda: Potiski v miniaturnih verzijah

M.K.
02. 02. 2012 13.59
0

Nekatere jih obožujejo, spet druge bi jih najraje 'zradirale' s svojih oblačil in modnega sveta. Potiski so močno zaznamovali modne trende prejšnjega poletja in kot kaže, bodo kraljevali tudi v letošnjem, z razliko, da se bodo močno zmanjšali. Tako bomo priča invaziji ustnic, srčkov, zvezdic, rožic in bleščic, posutih po oblačilih različnih vrst. Dobrodošle torej v dobi 'mikropotiskov'.

Potiski so že lansko poletje okupirali svet mode. Rožice, geometrijski liki, živalski vzorci, digitalni dizajni – vse to je naša lahkotna oblačila delalo živahna in nas povzdigovalo iz množice. A če ste mislile, da se je doba divjih živali in romantičnih rožič končala, ste se pošteno uštele. Na vrata vaše omare namreč že trkajo – da, spet potiski – a tokrat v bolj subtilnih motivih, čeprav so enako izraziti in bleščeči. In kar je najbolj pomembno: njihove razsežnosti so mikroskopske. Majhne ustnice, še manjše zvezdice in miniaturne bleščice so le nekateri izmed modelov, ki bodo na ulicah kraljevali letošnje poletje. Modni oblikovalci so se torej (morda tudi v duhu težkih finančnih časov) odločili zmanjšati (pre)velike vzorce zgolj v vzorčke in glede na to, da so bile zvezdnice, kot so Diane Kruger, Jessica Starm in Julia Restoin-Roitfeld, že opažene v oblačilih takega stila, jim je uspelo. Veliko potiskov je bilo videnih že na letošnjih tednih mode, kjer so bili predstavljeni modni trendi za pomlad/poletje 2012 in je občinstvo lahko občudovalo impresivno barvno paleto različnih oblik miniaturnih potiskov, ki kljub svoji majhnosti, lahko dosežejo velik efekt.

Krila, bluze, obleke

Med najbolj vpadljivimi modeli so se med drugim znašla lahkotna svilena krilca pastelnih barv s cvetličnimi 'mikro-potiski'. Kar se tiče cvetlic, lahko izbirate v pravem malem botaničnem vrtu, saj so na voljo tako marjetice, kot vrtnice, vijolice in druge rožice, pri izbiri katerih pomembno vlogo igra njihova barva. Ponujajo svežino, ki jo bomo v primeru, da se bo ponovila vročina lanskega leta, še kako močno potrebovali. Poleg kril bodo letošnje poletje v ospredju tudi z drobcenimi cvetlicami okrašene svilene bluze, ki bodo vsaki predstavnici nežnejšega spola dajale občutek ženstvenosti in elegance. Za dodatno izpopolnitev so poskrbeli v modni hiši Prada, kjer so na cvetlično ozadje bluz prišili barvno prilegajočo se čipko in dodali nekatere detajle, ki spominjajo na jopico ter s tem žensko spremenili v nežno in ljubko damo, ki je drzna in nežna obenem. Modni strokovnjaki so z miniaturnimi potiski okrasili tudi dolge večerne obleke vseh dolžin rokavov in koktajl oblekice ter s tem kar nekoliko šokirali modni svet. V zagovor so povedali, da gre zgolj za dejstvo, da naše oči pač niso navajene tovrstnega stila in hitro se je izkazalo, da so imeli prav. Zvezdnice, ki jim mnogi pripisujejo nazive modnih ikon, so se namreč kaj kmalu na rdeči preprogi oblekle v prav take obleke in navdušile.

Ukrotite potiske ali preusmerite pozornost drugam

Če mislite, da so oblačila z miniaturnimi potiski samo za muhaste ženske, ki želijo biti nekaj posebnega in zato naše pač navlečejo prvo cunjo, ki jo najdejo, se pošteno motite. Gre za oblačila, ki pritegnejo pozornost še tako nezainteresiranih oči in poskrbijo za celostni vizualni interes. Zelo pomembno pri 'mikropotiskih' je njihovo kombiniranje. Svetujemo, da igrivo potiskano bluzo ukrotite z enobarvno in morda nekoliko temnejšo jopico, jaknico ali suknjičem. Druga možnost je, da pozornost preusmerite drugam. Izberite vpadajočo barvo ličila za ustnice, širok, barvno prilegajoč se pas ali bleščeče čevlje z vrtoglavo visoko peto. Če se ne najdete v nobeni od omenjenih možnosti, lahko poskusite najti oblačilo, ki bo vsebovalo mešanico različnih slogov. Izberite obleko, ki bo posejana z mikropotiski, ki bodo na določenih delih prekriti z zapeljivo čipko ali prosojno svilo. V takem 'outfitu' boste stilsko dovršene, drzne in pripravljene na divji večer zabave s prijateljicami in prijatelji.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375