Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Moda

Moda – ste za PVC?

S.O.
30. 07. 2012 16.09
1

Včasih smo PVC material povezovali s cenenimi proizvodi, danes pa ga pri ustvarjanju novih kreacij uporabljajo tudi najbolj razpoznavne modne hiše. Opisani material se najpogosteje bohoti v svoji brezbarvni različici, poleg opazne obutve pa so iz njega narejeni tudi številni modni dodatki, kot so torbice, nakit ali dežniki.

Opazna obutev

Opisan trend se je na modnih pistah v opaznejši različici pojavil v spomladanskem času. Med zvezde ga je popeljal predvsem francoski modni oblikovalec obutve z razpoznavnim rdečim podplatom Christian Louboutin, ki prisega na stilski minimalizem. PVC sandali z zašiljeno konico, ki je obarvana s klasično črno ali z živahnim odtenkom rdeče, rožnate, rumene ali druge barve, se tako zagotovo lahko ponašajo z nazivom najbolj opaznih in seksapilnih čevljev, ki smo si jih v zadnjih nekaj mesecih lahko ogledali na rdeči preprogi. Na njih prisega tako Rihanna kot pevki Beyonce in Alicia Keys, med svoje najljubše čevlje letošnje sezone pa jih je uvrstila tudi temnolasa zvezdnica Kim Kardashian.

Prosojno ali barvito

PVC material pa se je iz obutve preselil tudi na dizajnerske torbice in druge dodatke. Pojavlja se tako v barviti kot tudi v popolnoma prosojni obliki, opazili pa smo ga lahko tako na modni reviji prestižnih torbic Louis Vuitton kot tudi na Armanijevi modni pisti. Nekatere navdušuje s svojim leskom, spet drugi prisegajo na njegovo prosojnost, ki razkriva vsebino torbice. PVC material se že od nekdaj uporablja tudi za dežnike. Brezbarvna različica dežnika tako ni zgolj estetski dodatek, temveč prepušča tudi veliko količino svetlobe, zato nanj prisega vedno več ljudi.

Od klasične črne do fluorescenčne mavrice

Čeprav je PVC v večini primerov kar brezbarven, med barvami prevladujejo predvsem poletni odtenki. Za njegovo uporabo pa ni prav nič prikrajšana niti črna barva, ki se pojavlja tako v elegantni kot tudi drznejši različici. PVC prav tako obožuje kombinacije fluorescenčnih odtenkov roza, rumene in zelene barve, kljub svoji teksturi pa se na njem velikokrat lesketajo različni kamni, zakovice in drugi okraski.


 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368