Zadovoljna.si
Kjer se sreča usnje, čipka, svila, lateks in šifon.

Moda

MODA: Temni angeli brez kril

S.O.
04. 11. 2010 15.35
1

Ko se pomešata 'underground' in elementi 90. let, moda prebudi temne angele. Plastenje, materiali, ki smo jih vajeni videvati na spodnjem perilu, in mogočen nakit tvorijo unikatni videz dekleta, ki se čez noč spremeni v temačnega angela. Čas je, da ga odkrijete tudi vi.

Mešanje različnih stilov z dodatkom črnine
Mešanje različnih stilov z dodatkom črnineFOTO: Asos.com

Na drugi strani nebes

Elementi, ki sestavljajo temačno stran mode, so se tokrat pomešali s plastenjem, mešanjem različnih tekstur in materialov, ključni detajl pa je še vedno ostala črna barva. Zadnja s svojo unikatnostjo in nosljivostjo dokazuje, da se iz elegantnih kosov hitro spremeni v punk glamur. Moda nima jasnih okvirjev – sestavljajo jo različni materiali, kot so usnje, lateks in šifon. Tudi nasprotja ji niso tuja; lahka čipka se hitro znajde ob grobih verižicah. Glavni smisel modne zgodbe temnih angelov zato sestavljajo pravilne kombinacije in romantika s pridihom onstranstva.

Opazen nakit
Opazen nakit FOTO: Asos.com


Izrabljeni in stari materiali

Velik del opisane modne zgodbe sestavlja nakit. Običajno spominja na izrabljeno kovino in staro srebro. Izginjajo čiste in okrogle oblike. Med elementi se velikokrat znajdejo križi in okostnjaki. Pridih sladkobe temne noči dodajajo angelska krilca. V modo temnih angelov jih vpelje obvezna črna barva.


 

Nakit zbuja zanimanje

Nakit je nanizan čez oblačila in modne dodatke. Največkrat že same majice vsebujejo različne verižice in okrasne dodatke. Velik pomen predstavljajo masivni prstani, prepleteni z verižicami in kovinsko mrežo. Za nakit ne velja, da je vedno funkcionalen, zagotovo pa je zanimiv in zbuja zanimanje mimoidočih.Mešanje različnih kosov in materialov

'Must have' temnih angelov so usnjene pajkice. Večkrat so opremljene z detajli, kot so različni našitki, črte in kombinacije usnja ter semiša. Obvezen kos garderobe je tudi usnjena jakna, ki je zanimivo prešita in kratkega kroja. Puloverji in jopice se običajno ponašajo z 'oversize' oznako, medtem ko so majice ustvarjene z detajli, ki jih najdemo na spodnjem perilu. Večkrat spominjajo na korzete z dodanim šifonom in čipko. Krila so kratka in razkrivajo dolge noge. Obutev ima visoko peto in platformo, pogosti so tudi škornji, ki segajo čez koleno.

Kjer se sreča usnje, čipka, svila, lateks in šifon.
Kjer se sreča usnje, čipka, svila, lateks in šifon.FOTO: Asos.com


 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478