Zadovoljna.si
Križno vezani trakci na usnjenih hlačah so hit letošnje pomladi.

Moda

MODA: Prihaja 'tomboy'

K.B.
11. 01. 2010 19.02
0

Spomladi bomo športne obleke nosile kar na ulicah. Oblekle se bomo v slogu ameriških nogometašev ali pa potapljačev. Pridih uporništva ne sme manjkati, prav tako ne vrtoglavo visoke petke!

 

Prelevite se v 'nevarno' Bondovo dekle!
Prelevite se v 'nevarno' Bondovo dekle! FOTO:

Seksi uporniške športnice

Trend si je zamislil Alexander Wang, modni oblikovalec, ki je ustvaril mladostno in svežo kolekcijo za letošnjo pomlad. Navdihnili so ga ameriški nogometaši, slog pa je združil z videzom fantovskega dekleta ali 'tomboya'. Vseeno pa to ni bila njegova edina inspiracija, saj je v njegovi kolekciji za pomlad mogoče opaziti tudi oblačila, ki spominjajo na športno opremo igralcev bejzbola, tenisa, potapljačev in plesalcev. 

'Tomboy'

Tovrsten izraz uporabljajo za dekleta, ki so lepega videza, njihovo vedenje pa je uporniško in fantovsko. Popoldne brcajo žogo s prijatelji, ki so vanje zagledani, a svoje lepote se ne zavedajo. Alexander Wang je v svoji kolekciji povzel ta videz in ustvaril mladostno in seksi linijo oblačil. Zgornji deli so nenavadno izrezani, hlače se nosijo nizko na bokih, da je viden všit pas, uporablja pa tudi križno vezane usnjene trakce na hlačah, jersey tkanine in podložena ramena v stilu ameriških nogometašev. Način izdelave oblek daje vtis nenamerne urejenosti, ki predstavlja tomboy podobo, dodani pa so ženstveni elementi, kot so fine tkanine in visoke petke, ki tovrsten videz uvrščajo v trend leta 2010.

Če se odločite za videz športne mladostnice, pazite, da obleka ne bo prekratka in da ne bo spominjala na navijaško.
Če se odločite za videz športne mladostnice, pazite, da obleka ne bo prekratka in da ne bo spominjala na navijaško.FOTO:


Športna mladostnica

Modni oblikovalec si pod tovrstnim videzom predstavlja mlada fantovska športna dekleta, ki so zapeljiva, a cinična. Njihov naljubši šport sta tenis in golf, zato so oblačila v tem slogu, vendar s pridihom 20. let. Za krila so značilne gube in naborki, dekorirane s športnimi progami v klasičnih barvah.

Urbana plesalka

Slog mestnih plesalk se približa tistemu v filmu Dirty Dancing, vendar vseeno ne moremo govoriti o kostumu iz 80-ih. Za ta trend velja, da se čim bolj izogibamo ženstvenosti, nagibamo pa se elementom urbanega. Tako smo videti neurejeno in uporno.

Urbane plesalke poskrbite za primerno pričesko in lase tesno spnite na vrhu glave.
Urbane plesalke poskrbite za primerno pričesko in lase tesno spnite na vrhu glave.FOTO:

Bondovsko dekle
Zagotovo se vsi spominjate bikink, ki so jih nosila dekleta v filmih o Jamesu Bondu. Tovrstna oblačila namigujejo na elemente funkcionalnosti, pa čeprav niso nič drugega kot izjemno seksi kopalke. Osnova so potapljaški kostumi, videti pa jih je bilo mogoče že na modnih revijah blagovnih znamk Gucci, Julien Macdonald in Alexander McQueen, kjer so jih predstavili kot kolekcijo za pomlad 2010.

Kako se obleči?

Poti, kako k vašemu stilu dodati športen in seksi pridih, je mnogo. Za kateri koli slog se že odločite, naj bo to urbana plesalka, športna mladostnica, tomboy ali pa Bondovo dekle, je bistveno, da vse skupaj ni videti preveč zanemarjeno, kot da bi pravkar preživele uro v telovadnici, ali pa preveč glamurozno. Lasje naj bodo razmršeni ali pa speti na strani. Izberite čevlje, ki izgledajo športno, vendar visoka petka ne sme manjkati. Obujete lahko tudi seksi dokolenke in gamaše. Na roke si nadenite usnjene rokavičke, kot jih imajo igralci bejzbola, s križno vezanimi trakci. Enako velja za vezalke na čevljih. Rame si lahko v stilu ameriških nogometašov podložite, saj je to trend, ki je bil prisoten in še vedno ostaja. Uporabljajte jersey tkanine, tunike z naborki ter modne dodatke, kot so plastične zaponke.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493