Zadovoljna.si
potiski, moda, 3D

Moda

Moda: umetnost kombiniranja

M.K.
02. 07. 2012 13.35
0

Skupni imenovalec letošnjih poletnih modnih smernic je zagotovo živahnost. Čevlji neonskih barv, oblačila z grafikami in živobarvnimi potiski ter vzorci bodo poskrbeli za to, da boste v množici opažene. A če imamo pri izbiri čevljev še kar lahko nalogo, saj lahko odstopajo od barve oblačil, nam nekoliko več časa vzame prava kombinacija zgornjega in spodnjega dela oblačila, saj moramo biti pri usklajevanju različnih vzorcev in barv zelo previdne, da naš slog ostane moden in zapeljiv. Ravno zato vam bo nekaj nasvetov, kako izbrati prava oblačila in zavladati ulicam ter plažam, prišlo še kako prav.

Letošnje poletje je v modnem smislu eno najbolj barvitih in živahnih v zadnjem desetletju. Če je to po eni strani navdihujoče in vsaj malo poživi mrke obraze težkih časov, lahko njihovo usklajevanje prestavlja hudo zadrego, saj je težko najti tisto pravo kombinacijo. Iz omare denimo potegnete potiskano majčko, nato še potiskano krilo (različnih barv in vzorcev) – ju lahko oblečete skupaj, ne da bi pri tem izgledale nenavadno ali celo odbijajoče? Lahko, če ustrezajo nekaj zapovedim, ki vam jih ponujamo v nadaljevanju.

1. pravilo: ostanite v istih barvnih odtenkih

Zlato pravilo pri kombiniranju različnih vzorcev je čisto preprosto: vzorci in potiski naj bodo enakih ali vsaj zelo podobnih barvnih odtenkov. To vam bo vsekakor precej olajšalo delo in poskrbelo za pravo mero drznosti, svežine in živahnosti. Če ne veste, kje in kako začeti, vam predlagamo, da izberete enako nevtralno podlago (belo, črno, bež ali sivo) za vsa oblačila in jo dopolnite z različnimi vzorci oziroma potiski, ki pa naj bodo prav tako v podobnih odtenkih. Tiste bolj pogumne in z večjim občutkom za usklajevanje pa se lahko preizkusite v usklajevanju različnih živahnih in svetlejših odtenkov; tudi ve pa pazite, da ostanete v isti 'barvni družini'.

2. pravilo: pazite na velikost vzorcev in potiskov

Pri mešanju različnih vzorcev je izrednega pomena tudi njihova velikost. Če želite doseči ravnovesje, naj bodo enako veliki. Tako ne bo noben del vašega telesa izstopal in bo do izraza lepo prišla vaša silhueta. Če pa želite kak del telesa posebej poudariti oziroma nanj preusmeriti vso pozornost, pa naj bodo vzorci na oblačilu, ki ga prekriva, večji in debelejši, potiski pa naj bodo v močnejših kontrastih.

potiski, moda, 3D
potiski, moda, 3D FOTO: Reuters
3. pravilo: potiske kombinirajte z enobarvnimi deli oblačil

Barv letošnjega poletja ni nujno v celoti uporabiti za vzorce in potiske. Izredno lep celostni izgled lahko namreč dosežete tudi s kombiniranjem enobarvnih in vzorčastih tkanin. Pri tem je lahko enobarvno oblačilo v enakem odtenku kot eden izmed segmentov pri vzorčastem delu 'outfita', lahko pa gre popolnoma svojo pot – vse je torej odvisno od vaše drznosti in občutka za eleganco.

4. pravilo: če se vam ne da ubadati s kombiniranjem, izberite enodelno oblačilo

Če se vam ne ljubi ure in ure stati pred omaro in izbirati ter usklajevati različne potiske in vzorce, lahko v modnih trgovinah kupite obleke ali eno- in dvodelne komplete oblačil z enakimi vzorci. A če mislite, da je vaša misija s tem končana, se pošteno motite. Izbrati morate namreč še ustrezne čevlje in modne dodatke, ki morajo biti dovolj vpadljivi, da vaša celostna podoba ne bo preveč monotona ali preveč drzna. Svetujemo vam, da nakit in modne dodatke izberete v eni barvi, ki je lahko podobna ali celo enaka eni izmed barv med vzorci.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413