Zadovoljna.si
Moška srajca lahko z malo domišljije postane uporabno oblačilo.

Moda

MODA: Uporabite njegovo srajco!

S.O.
13. 03. 2012 14.56
1

Želje, da bi vaša omara vsebovala več oblačil, običajno razblini plitka denarnica in pa pomanjkanje časa, ki bi ga lahko posvetili brezskrbnemu nakupovanju. Šivanje oblačil je precej zamudno in zahteva veliko talenta, medtem ko pametna dekleta vedo, kako se preprosto oblačilo, kot je moška srajca, lahko z malo domišljije spremeni v pet različnih modnih kosov.

Moška srajca lahko z malo domišljije postane uporabno oblačilo.
Moška srajca lahko z malo domišljije postane uporabno oblačilo.FOTO: iStockphoto

Ena srajca, pet modnih kosov

Na spletu najdemo vrsto nasvetov o modnih smernicah, pravilnih kombinacijah in pametni uporabi oblačil, ki jih lahko z malo domišljije predelamo v različne uporabne kose. Taki in podobni nasveti so običajno zapisani na različnih modnih blogih ali drugih spletnih kanalih, kjer uporabniki svoje znanje lahko pokažejo širši množici ljudi. Podobne zgodbe se je lotila tudi Rusinja Marina Zvidrina, ki se šola za modno oblikovalko. Na spletu je objavila videoposnetek, v katerem prikazuje, kako iz ohlapne moške srajce lahko brez uporabe škarij in šivanke nastane poletna obleka, krilo ali top. V vlogi modela je tako nastopila njena mlajša sestra Irina, skupaj pa svoje modno znanje delita tudi preko bloga Colour Heels Diary.

1. Obleka s pentljo

Srajco zapnemo čez prsi, njen ovratnik se nahaja na hrbtu. Rokave srajce zavežemo pod prsmi v veliko pentljo. Trdi del ovratnika, ki se nahaja na hrbtu privihamo, da nastane raven rob.

Spremenite jo v obleko!
Spremenite jo v obleko! FOTO: iStockphoto

2. Obleka brez naramnic

Srajco znova zapnemo v višini prsi, le da je tokrat ovratnik na sprednji strani. Rokave sprva prekrižamo na sprednji strani, nato jih zavežemo še na hrbtu. Ovratnik zavihamo in pustimo, da prosto pada.

3. Krilo z naborki

Vratni del srajce naj se nahaja v liniji pasu. Da ustvarimo zapeljive naborke, gumbe zapnemo nesimetrično, prav tako ne uporabimo vseh gumbov. Rokave zavežemo na sprednji strani krila v veliko pentljo. Znova smo pozorni na območje pasu in sicer, da je blago na tem delu lepo poravnano.

4. Padajoče krilo

Srajco zavežemo preko pasu. Hrbtni del srajce položimo čez sprednji del nog. Rokave prekrižamo na hrbtu, na sprednjem delu pa jih oblikujemo v manjšo ali večjo pentljo.

5. Majica

Gumbe srajce zapnemo nad prsmi. Rokave povlečemo vse do vratu, kjer jih tudi zavežemo. Naborke srajce bo poudaril še tanek pas v živahni barvi. Ovratnik, ki se nahaja na hrbtu, skrbno pogladimo, da nastanejo lepi robovi.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368