Zadovoljna.si
Baletne kostume sta ustvarili sestri Mulleavy.

Moda

Črni labod narekuje modne trende

S.O.
13. 01. 2011 16.08
1

Filmska industrija je svoj razpoznavni pečat tokrat prenesla tudi na oblačila. Težko pričakovani film 'Black Swan' je modne oblikovalce navdušil že pred samo premiero in med oblačila ponesel občutek elegance, nežnosti in svobode.

Baletne kostume sta ustvarili sestri Mulleavy.
Baletne kostume sta ustvarili sestri Mulleavy.FOTO:
Baletna zgodba, ki navdihuje

Film Black Swan se odvija v svetu newyorškega baleta, kjer v vlogi mlade balerine nastopa Natalie Portman. Filmske kostume so ustvarili pri modni hiši Rodarte, celoten dizajn pa je bila ideja sester Laure in Kate Mulleavy. Kostume krasi preko 250 tisoč  kristalov Swarovski, pri iskanju navdiha pa sta se opirali na slavno balerino Anno Pavlovo.

Igra baletnih korakov

Rdečo nit filma so prevzele tudi modne smernice, ki za pomlad in poletje napovedujejo igro elegance, minimalizma in nežnosti. Pri modni hiši Erdem so svojo balerino okrasili z nežno čipko, ki skriva cvetlični vzorec. Njihova ženska uživa v romantični igri baletnih korakov. Čeprav je tkanina tanka in prosojna, krila pa kratka in ženstvena, balerina nikoli ne pokaže celotnega telesa. Je tiha, sramežljiva in elegantna.

Minimalistična lahkotnost

Podobno zgodbo so si zamislili oblikovalci modne znamke Chloe. Njihovo oko se je osredotočilo na lahkotnost materialov in minimalizem. Oblačila se skrbno prilegajo liniji telesa ali elegantno plapolajo v koraku časa, ki ga narekuje Labodje jezero. V svojo paleto odtenkov so umestili tudi rjavo, bež, črno in rdečo barvo, kljub temu pa se niso odpovedali beli eleganci. Na oblačilih ni pretiranih in motečih dodatkov. Sem in tja jo preplavijo skrbno nanizane zmečkanine ali mehko padajoč obok. Baletne čeveljce so nadomestile priljubljene balerinke, ki so se ponovno okrasile z nežnimi paščki.


 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493