Zadovoljna.si
L.A.M.B.

Moda

Vojaška eleganca in angleška resnost

S.O.
20. 02. 2011 15.55
0

Na tednu mode, ki je od 10. do 17. februarja potekal v New Yorku, se je s svojo kolekcijo oblačil za jesen in zimo 2011/2012 predstavila tudi 41-letna pevka Gwen Stefani.

Videzu uporniške rokerice je dodala kanček moškega glamurja in elegance. Ustvarila je žensko, ki se rada oblači v usnje, kombinira črte in karo ter poudarja svojo prefinjenost na nekoliko skrivnosten in nenavaden način.

Modna revija je očarala s šestimi različnimi tematikami.
Modna revija je očarala s šestimi različnimi tematikami.FOTO: Reuters
Iz odra na modno pisto

Modna znamka Gwen Stefani se skriva pod kraticami L.A.M.B., ki pomenijo Love. Angel. Music. Baby. in je med drugim oznaka prvega solo albuma pevke Gwen Stefani. Pri oblikovanju oblačil združuje različne kulture in črpa domišljijo iz japonskega, indijskega, gvatemalskega in jamajškega stila. Pevka večkrat rada poudari, da oblikuje zgolj oblačila, ki jih rada obleče tudi sama in da ne želi posnemati velikih kreatorskih imen. Po njenem mnenju je najboljši stil popolnoma samosvoj, kateremu ostaja zvesta že od začetka svoje glasbene kariere, skozi leta pa so njen zaščitni znak postale tudi rdeče ustnice.

Šest tematik zimske modne zgodbe

Na modni reviji, ki je imela med drugim kar šest različnih tematik, so veliko zanimanja zbudili angleški suknjiči, kravate, pridih vojaških oblačil, kombinacija kara in črt ter priljubljene jamajške kape. Modno pisto so smiselno dopolnila zanimiva ozadja, med drugim tudi vojaški helikopter. Manekenke so bile z vsakim izhodom bolj različne in edinstvene, kljub različnim opravam pa je bilo v vsakem kosu oblačila moč prepoznati pridih samosvoje oblikovalke.

Neustrašna, vendar elegantna vojakinja.
Neustrašna, vendar elegantna vojakinja.FOTO: Reuters
Od vojakinje do angleške šolarke

Modna znamka L.A.M.B. je obudila neustrašno vojakinjo, ki je pridih elegance in glamurja pričarala s svilenim šalom, ki so ga manekenke uporabljale tudi kot pokrivalo, in z moško kravato, ki je skrbno počivala za pasom. Namesto težkih materialov je oblačilo sestavljala lahka in prosojna tkanina, pridih ženstvenosti pa so dodajale še visoke pete. Angležinja je navduševala z moškim jopičem, ki je linijo ženskega telesa poudarjal s preprostim gumbom, našitim na sredini trupa. Zanimiv kontrast so tvorile kariraste hlače in črtasta kravata. Vtis nedolžnosti je popravilo uporniško usnje, visoke pete in nevsiljivo mešanje jamajške kulture.

Modna mamica

Gwen se je na koncu modne revije po pisti sprehodila v kreaciji iz opisane kolekcije, ki jo je dopolnjeval živalski vzorec. Družbo ji je delal tudi prvorojenec, petletni Kingston James, ki je navdušil s stilom malega upornika.

Gwen je ponosna mamica Kingstonu in Zumi.
Gwen je ponosna mamica Kingstonu in Zumi.FOTO: Reuters
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478