Zadovoljna.si
Modna pista - 8

Moda

Modne barve jeseni

M.K.
21. 08. 2012 11.40
3

Oranžna, rjava ali bordo? Morda celo pariško modra ali travnato zelena? Včasih se je res zelo težko odločiti za barvo oblačil, ki bodo lepo pristajala naši polti, barvi las in naši silhueti. Tudi to jesen se utegnete znajti v podobni zadregi, saj so modne napovedi izredno barvite. Po drugi strani pa so zelo redke posameznice, ki jim pristajajo prav vse nianse in jim torej ni treba skrbeti, v kakšne barve se bodo odele. Za vse druge smo pripravili nekaj napotkov, kakšen odtenek modne jesenske barve izbrati, da boste videti elegantno in modno.

Barvam letošnje jeseni so modni strokovnjaki nadeli prav posebna imena. Tako bodo modne 'oranžno rdeča tango' barva, 'ultramarinsko zelena' ter 'olimpijsko modra'. Glede na barvni izbor se lahko strinjamo, da so oblikovalci tokrat verjetno želeli zamegliti strog prehod v hladnejšo in bolj turobno polovico leta in se zato v jesenskih dneh odločili ponuditi živahne barve, ki bodo naše misli vsaj delno zadržale v poletju. Ženske naj bi barvno paleto svoje garderobe izbirale glede na ten kože ter barvo las in oči in ravno zato barvni trendi vsake sezone po pravilu zajemajo več kot zgolj eno barvno nianso.

Barva mandarin

Pod izrazom 'oranžno rdeča tango barva' razumemo vse barvne nianse med oranžno in rdečo. Od izbire materiala je odvisno, kako intenziven bo odtenek in kako svetleča bo vaša celostna podoba. Če je vaša polt nekoliko temnejša in bolj zagorela ter imate temnejše lase in oči, vam bo pristajala intenzivnejša in bleščeča oranžno rdeča barva. Sicer pa velja, da bolj kot sta svetli barva vaših las in ten kože, temnejše naj bi bilo izbrano rdeče-oranžno oblačilo.

Temnejši odtenki zelene

Pri 'ultramarinsko zelenem' odtenku pridejo v poštev vse temnejše nianse zelene barve – od smaragdno do steklenično zelene. Glede na to, da je odtenek že v osnovi nekoliko temnejši, pravega manevrskega prostora glede izbiranja glede na polt in barvo las nimamo na voljo. Kljub temu pa velja, da lahko temnolaske z bolj zagorelo poltjo nosijo vse odtenke 'ultramarinsko zelene' barve. Svetlejša pa je barva las, bolj subtilna naj bi bila barva zelenega oblačila. Zelena je prijazna tudi potiskom in vzorčkom, zato si jih tudi jeseni lahko privoščite.

Od ledeno modre do temno vijolične

Številne dame se verjetno sprašujejo, kakšen odtenek modre barve je mišljen pod besedno zvezo 'olimpijsko modra'. Gre za vse nianse med zelo svetlo ledeno modro in temno vijolično barvo. Med modnimi oblikovalci velja rek, da ni zime brez modre barve in letos bo glede na napovedi modnih hiš Acne, Erdem ter Balenciaga ta trditev še kako držala. Pri tem lahko različne nianse modre barve prosto kombiniramo med seboj, prav tako pa jih lahko opremimo z vzorčki in obrobami v drugih modnih barvah. Tudi pri tej barvi naj bi veljalo preprosto pravilo, da svetlejša, kot je polt, temnejši naj bi bil osnovni odtenek modre. Vendar pa lahko nianso oblačil izberete tudi glede na barvo las. Če ste torej svetlejše polti, a imate temne lase, vam bodo pristajala tudi oblačila v temnejših odtenkih modre barve.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368