Zadovoljna.si
Jeans

Moda

Modne kavbojke iz domače delavnice

S.O.
30. 03. 2012 11.15
1

Le malo domišljije in iz običajnih kavbojk lahko ustvarimo novo podobo. Če si želite popestriti stare hlače ali olepšati par novih kavbojk, ki ste jih kupili že pred časom, vendar vam v omari povzročajo zgolj gnečo, se lahko z malo domišljije in s preprostimi pripomočki lotite dela. Skozi video vam bo blogerka Wendy Nguyen predstavila, kako svoje stare-nove kavbojke lahko predelate v novo in modno različico, zraven katere boste lahko obuli visoke petke ali preproste superge.

Jeans
Jeans FOTO: iStockphoto
Raztrgajte jih sami!

Kavbojke z različnimi raztrganinami ostajajo modne tudi to sezono. Na prodajnih policah se pojavljajo v mnogih barvah in krojih, zato jih brez večjih težav lahko kombiniramo k različni obutvi. Tovrstne hlače pa lahko z malo domišljije in nekaj pripomočki ustvarimo tudi doma. Blogerka Wendy Nguyen, ki svoje ideje o modi in osebnem stilu redno objavlja v spletni videoteki YouTube je med drugim s svojimi oboževalci delila tudi video, v katerem prikazuje, kako lahko modne raztrganine na hlačah ustvarimo kar sami.

Domači pripomočki

Za ustvarjanje potrebujemo kavbojke, ki jih želimo obdelati, kredo, škarje, manjšo leseno desko, pinceto, brusni kamen, olfa nož in smirkov papir. V prvem koraku s kredo označimo dele, ki jih želimo okrasiti z raztrganinami. Prvo raztrganino si je Wendy zamislila na zgornjem delu stegna in drugo pod kolenom. Na prvem je uporabila škarje in v hlače zarezala dve ravni črti. Blago je podložila z leseno desko in z brusnim kamnom podrsala po džinsu, da je le ta postal obrabljen in nekoliko uničen. Nato je z uporabo pincete previdno odstranila ostanke džinsa.

Spran in obrabljen videz

Desko je prestavila na koleno in z olfa nožem zarezala pod kolenom. Znova je uporabila brusilno kocko in ustvarila obrabljen videz džinsa. Na ta način linija raztrganin ni umetno ravna, temveč daje občutek, da se je džins strgal sam. Za še bolj realen učinek je uporabila smirkov papir in z več potegi pogladila celoten predel – od stegen pa do gležnjev. Kavbojke so na ta način dobile bolj spran in obrabljen videz.

Okraski, belilo in bleščice

Če vam raztrganine niso dovolj, lahko svoje kavbojke okrasite še z različnimi neti, bleščicami ali drugimi dodatki, ki jih na blago pritrdimo s sekundnim lepilom. Pri tem delu previdnost in uporaba zaščitnih rokavic ne bo odveč. Svojim kavbojkam lahko spremenite tudi samo barvo ali ustvarite lisast videz z uporabo belila.


 

Spremljajte nas na Facebooku

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375