Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Moda

Modni hit poletja – naborki

M.K.
26. 04. 2012 14.16
0

Naborki veljajo za izredno ženstven in romantičen modni detajl. Sploh ni pomembno, kje se pojavijo, v vsakem primeru namreč v trenutku poskrbijo za svež in lahkoten videz oblačil ter jih naredijo vizualno mehkejša in občutljiva. In prav mehkoba ter občutljivost sta tisto, kar dandanes pogrešamo pri zapeljivih in drznih oblačilih. Ženske si poleti običajno prizadevajo za to, da pokažejo več gole kože in oblečejo živahne barve, pozabljajo pa na dobre stare naborke, ki so pravi vir seksapila in so se jih v kolekcijah za pomlad in poletje 2012 lotili le oblikovalci, ki želijo biti nekaj posebnega, bolj tradicionalni in klasični. Naborki v kombinaciji s trendovskimi pastelnimi barvami bodo tako letošnje poletje pravi modni hit: tradicionalen, a dovolj drzen, da bo pritegnil tako poglede moških kot tudi žensk.

Naborki letošnje pomladi in poletja so zelo raznoliki ter jih je mogoče zaslediti na številnih delih posameznega kosa oblačila. Omejitev glede velikosti in volumna ni, prav tako pa vam ni treba skrbeti, da bi bile preveč klasične ali staromodne, saj so našiti z dizajnersko natančnostjo in jih je mogoče dobiti v zelo pestrih barvnih odtenkih. Krasijo obleke, hlače, tope, krila, kopalke ter tudi torbice in celo čevlje, ki so tako videti sveži in privlačni za vsako oko.

Lotili so se jih zgolj najbolj drzni

Okusi posameznih modnih hiš in oblikovalcev se glede uporabe naborkov precej razlikujejo. Pri modni hiši Preen so se tako odločili z naborki okrasiti ovratnike, rokave, robove kril in pasove ter s tem pričarati ljubek pravljični videz posamezne ženske. Nekateri drugi so želeli vso pozornost javnosti usmeriti na naborke same in so se lotili oblikovanja oblek in kril, ki jih je inspiriral strasten flamenko. Med njimi še posebej izstopajo kreacije modne hiše Missoni, saj se pojavljajo v različnih barvah in dolžinah ter so glamurozne in drzne hkrati. Modna hiša Alexander McQueen pa je pri uporabi naborkov morda res šla predaleč, saj niso uporabljeni zgolj kot detajli posameznih kreacij, temveč so celo sestavni del oblačil, ki pa jih ne priporočamo ženskam z nekoliko več kilogrami, saj vam bodo optično le še dodala nekaj kilogramčkov, česar pa si gotovo ne želite.

Drznost in zapeljivost

Oscar de la Renta se je odločil, da se bo v kolekciji oblačil za pomlad in poletje 2012 v največji možni meri poigraval z naborki, končni izdelek je tako živahna ter raznolika paleta prečudovitih, a klasičnih kombinacij, ki so kljub pridihu tradicionalizma naravnost enkratne. John Galliano se je od Diorja poslovil z naborki, ki jih je našil na obleke ter jih strateško postavil na območja, ki jih skromne ženske sicer rade zakrivajo pred očmi javnosti. Pri številnih oblikovalcih smo opazili, da so naborke uporabljali za ustvarjanje punčkastega poletnega videza, drugi so z njimi skušali pričarati sofisticiranost in razkošje, ki sta idealna spremljevalca žensk na rdečih preprogah. Vsem pa je skupen cilj – ustvariti linijo, ki bo polna svežine, lahkotnosti in poletne strasti.

Nekaj nasvetov ...

Naborki so načeloma namenjeni temu, da preusmerijo pozornost javnosti z drugih delov telesa. To pomeni, da so izredno priljubljeni in se uporabljajo kot odlična optična prevara. Zato vam svetujemo, da jih nosite predvsem na predelih, na katere ste ponosne in jih želite poudariti, saj boste prav tja preusmerile pozornost slehernega očesa javnosti in tako ta ne bo več tako hitro opazila pomanjkljivosti na vašem telesu. Ker dodajajo volumen, so odlična izbira za vse, ki imate majhne prsi ali izredno ozke boke. Svetujemo vam, da z naborki ne pretiravate, saj največji učinek dosegajo kot detajli, ne kot sestavni deli. Nikakor jih ne kombinirajte z enostavnimi kosi oblačil, saj jih lahko našijete na napačne dele in s tem namesto modne ikone postanete modni "kiks".

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368