Zadovoljna.si
Boyfriend jeans-3

Moda

Modni must have: Boyfriend jeans ali ... od dedca gate

P.V.
27. 05. 2009 18.57
3

Med hollywoodskimi zvezdnicami so trenutno največji modni hit boyfriend jeans ali fantove kavbojke. Vas zanima, kakšne napovedujejo modni dizajnerji za to poletje?

Boyfriend jeans-3
Boyfriend jeans-3FOTO:

Tako so jih poimenovali, ker so videti kot že ponošene, za številko ali dve prevelike kavbojke, ki ste jih 'izmaknile' iz fantove omare. Nosite jih lahko zavihane nad gležnji z balerinkami in pa vrtoglavimi platformami. Že pred časom jih je prva oblekla Katie Holmes, zdaj pa jih je J Brand, najbolj prestižna blagovna znamka džinsa, navadnim smrtnikom ponudila v dragih butikih. Model so poimenovali Stevie, barva je ponošena modra, material je tanek džins. Zgledu Cruisove soproge so kmalu sledile mnoge predstavnice svetovnega džet seta: Victoria Beckham, Cameron Diaz, Siena Miller ...

Kameleonke za vsako priložnost

Skorajda ni ženske, ki ne bi imela v svoji omari vsaj par kavbojk; kos oblačila, ki nas zaradi svoje kameleonske sposobnosti prilagajanja reši v 1001 situaciji, ko ne vemo kaj obleči. Rojene kot delavsko oblačilo, trpežno in poceni, so se v zadnjih 100 letih razvile do te mere, da jih pogosto videvamo na modnih pistah najbolj znanih modnih dizajnerjev, njihova cena pa se je povzpela v nebo. Za Balmainove moramo denimo odšteti več kot tisoč evrov.

Boyfriend jeans-1
Boyfriend jeans-1 FOTO:

Mitološki kos oblačila

Denim je neuničljivo platno in ima magično lastnost: bolj je znošen, lepši je. Kavbojke so nekoč bile simbol divjega zahoda in velikih ameriških sanj, tudi zaradi znanih blagovnih znamk, kot so Levi Strauss, Lee in Wrangler. V petdesetih letih prejšnjega stoletja so postale uniforma uporniške mladine. V nekaterih restavracijah in gledališčih so tako gostom v kavbojkah prepovedovali vstop. Pa ne zato, ker ne bi bile dovolj elegantne. Glasbeni in svet subkultur je bil povezan s kavbojkami z vsemi štirimi, kot temu rečemo. Rockerji so od nekdaj prisegali na temno modri džins, otroci cvetja pa na izvezenega in zakrpanega. Da ne govorimo o punkerjih, ki so jih popestrili z raznimi sponkami, tudi varnostnimi, trash- metalci so oboževali oprijete in sprane do belega, raperji so prisegali na XXL velikost. Vsak si je omislil svoje.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493