Zadovoljna.si
Uhani, ki so plod kitajskega modnega navdiha.

Moda

Modni 'must have': Ogromni uhani

P.V.
26. 03. 2009 18.57
0

Vpadljivi, pretirani in predvsem težki. Uhani v slogu velikega lestenca so modni 'must have' letošnje pomladi in poletja. Zelo primerni so za posebno priložnost ali en večer, škodljivi, če jih boste nosile vsak dan. Ušesne mečice se utegnejo pretirano podaljšati, predvsem v zadovoljstvo estetskih kirurgov.

Uhani, ki so plod kitajskega modnega navdiha.
Uhani, ki so plod kitajskega modnega navdiha.FOTO: Reuters

Že nekaj časa moda zapoveduje uhane, ki postajajo vse bolj pomemben modni dodatek. Letos morajo biti pretirano veliki, so neke vrste eksperiment, ki že meji na kič. Pravzaprav so v trendu mini skulpture, ki jih obesimo na ušesa.

Kaj zapovedujejo velika imena mode

Bi si nadeli take uhane?
Bi si nadeli take uhane? FOTO:

Teatralni in skladni z razpoloženjem znanega britanskega modnega dizajnerja Galliana so veliki kosi bižuterije, predstavljeni na modnih pistah kolekcij pomlad/poletje 2009, skrajnost letošnjih trendov. Malo manj se je podal v skrajnosti Alexander McQueen, ki je svoje kreacije oplemenitil s kristali Swarovski, Oscar della Renta se je odločil spogledovati z barokom, Mischka pa z eleganco.
Visoka moda vselej odigra svojo vlogo: poudarja in izpostavlja, pa čeprav na račun praktičnosti in nosljivosti oblačil, čevljev, nakita. Stilisti in dizajnerji se prav nič ne menijo za vaš hallux valgus (kostna zadebelitev palca na nogah ), ki je posledica preozkih čevljev. Nič jim ni mar slaba telesna drža in nepravilna obremenitev kolen, ki ju povzročajo vrtoglavo visoke pete. Še najmanj jih zanimajo vaše povešene ušesne mečice, ki popustijo pod težo gromozanskih uhanov.

Ko moda boli

Zdravniki trdijo, da vse več žensk med 35. in 40. letom neutolažljivo ugotavlja, da so njihova ušesa videti kot "španjelova". Po dvajsetih letih nošenja modne bižuterije bi rade nazaj svoja majhna, nežna ušeska. Italijanski lepotni kirurg Marco Gasparotti iz Rima že več let opaža, da ga vsak teden obišče najmanj 10 pacientk, ki si želijo pomanjšati podaljšana ušesa. "Vrniti obliko ušesnim mečicam, erogeni točki 'par exelence', je dokaj preprosto," pojasnjuje Gasparotti, za poseg pa je treba odšteti okrog tisoč evrov.
Tudi v drugih državah je v zadnjih letih to precej pogosta operacija, dokazuje raziskava, ki jo je objavil britanski Daily Mail. Običajno se pacientke zanj odločijo, ko obiščejo lepotnega kirurga zaradi povečanja prsi ali pa kakšnega drugega popravka. Kako preprečiti škodo? Najbolje se je izogniti težkim uhanom, opozarjajo zdravniki, mobilnika med pogovorom nikar preveč ne pritiskajmo ob uho, če pa si nadenemo čelado, uhane raje odstranimo.

Z nekaj zdrave pameti in domišljije si modni videz lahko omislimo tudi brez večje škode. Uporabimo bižuterijo, ki je izdelana iz lahkih materialov. Konec koncev si uhane po zadnjih modnih zapovedih lahko izdelate tudi same.

Uhani, ki jih je ustvarila italijanska modna oblikovalka Alberta Ferretti.
Uhani, ki jih je ustvarila italijanska modna oblikovalka Alberta Ferretti.FOTO: Reuters

SORODNI ČLANKI

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478