Zadovoljna.si
Michelle Obama - 1

Moda

Modni nasveti Michelle Obama

M.K.
19. 11. 2012 14.39
1

V dolgi in precej umazani bitki za predsednika Združenih držav Amerike je svojemu možu stala ob strani na vsakem koraku. Tudi analitiki so prepričani, da je Michelle Obama močno pripomogla k temu, da je ameriško ljudstvo vodenje države spet zaupalo njenemu možu Baracku. V čem je pravzaprav skrivnost njene priljubljenosti? Psihologi so prepričani, da ima pri tem, poleg izrednega čuta za sočloveka in neverjetne sproščenosti v javnosti, veliko vlogo tudi njen prefinjen občutek za modo. Katerih modnih trikov bi se torej lahko naučile od ameriške prve dame?

Michelle prisega na mlade, talentirane ameriške modne oblikovalce in jim tako pomaga do prepoznavnosti.
Michelle prisega na mlade, talentirane ameriške modne oblikovalce in jim tako pomaga do prepoznavnosti.FOTO: Profimedia
Michelle Obama ni le prva dama Združenih držav Amerike. Je tudi odlična pravnica, predana žena in mati, sproščena sogovornica ter tudi izredna modna poznavalka – vsaj če sklepamo po njenem vedno dovršeno izdelanem slogu. Je že res, da za njeno garderobo skrbi gruča stilistov in modnih oblikovalcev, a za pojavljanje v javnosti vedno raje kot drage dizajnerske modele izbere preprosta, vsem potrošnikom dostopna oblačila ali kreacije mladih obetavnih ameriških oblikovalcev, ki jo po njenem mnenju ohranjajo mladostno. Če so bile njene predhodnice večinoma zveste enemu oblikovalcu, pa se Michelle za svoje 'outfite' odloča po občutku, ne po imenu. Tako se v njeni omari znajdejo tako kreacije s podpisi kot tudi oblačila, ki jih lahko Američanke vidijo v izložbah modnih trgovin.

Ne boji se pokazati ramen.
Ne boji se pokazati ramen. FOTO: Profimedia
Zaveda se svojih atributov

Opazili smo, da se ameriška prva dama pri stiliranju drži nekaterih pravil. Zelo dobro se zaveda svojih atributov in zato se ne boji pokazati dekolteja in natreniranih rok, ki niso ne preveč koščene ne zamaščene. V preteklih štirih letih je skorajda vedno nosila obleke z ali celo brez naramnic in s svojim čvrstim zgornjim delom telesa ameriškemu narodu dala vedeti, da je dovolj močna za premagovanje vseh preprek, ki se lahko pojavijo. Poleg tega je skrivnost njenega sloga tudi pogumno soočanje z živahnimi barvnimi odtenki. Namesto neizrazitih kremnih tonov raje izbere svetle in močne barve ter si na tako zagotovi pozornost in občudovanje na vsakem koraku. Limonino rumena, svetlo rdeča, turkizna, pariško modra ali oranžna, s potiski, vzorčki ter različnimi modeli modnih pasov, brošk, uhanov in ogrlic – Michelle pristoji tako rekoč vse in nikoli ničesar ni preveč. Pri tem ji je seveda v veliko pomoč tudi njena nekoliko temnejša polt, ki je bolj dojemljiva za živahnejše barvne tone.

Na več prireditev v enaki obleki

Michelle se je dokazala tudi kot izredno racionalna prva dama. Tako se je uprla tradiciji, da je treba ob vsaki pojavitvi v javnosti nositi nova, nikoli prej videna oblačila. Že nekajkrat smo jo lahko videli v popolnoma enakih ali precej podobnih opravah. Obamova je namreč zelo kreativna in spretna pri kombiniranju različnih že nošenih modnih kosov, tako da ne gre verjeti, da na veliko zapravlja za svojo garderobo. Njen videz ni nikoli preveč svobodomiseln. Prisega na diskretna, a ekstravagantna oblačila, ki poudarijo ženstvenost. Njeni najljubši modni kosi so tako krila in obleke do kolen v obliki črke A, dvodelni puloverji (pulover s kratkimi rokavi in jopica), mladostni kostimi ter suknjiči in jaknice z asimetričnimi robovi.

Svojega moža Baracka Obamo spremlja na vsakem koraku - urejena do najmanjše podrobnosti.
Svojega moža Baracka Obamo spremlja na vsakem koraku - urejena do najmanjše podrobnosti.FOTO: Profimedia

Zgled za vse ženske

Ko so Michelle Obama v enem izmed intervjujev vprašali, kaj je njen nasvet za mladosten videz, je brez obotavljanja dejala: „Nič botoksa, nobenih lasnih podaljškov, nobenih diet in brez nepotrebnega zapletanja pri izbiri oblačil. To je tisto, česar se držim in očitno deluje.“ V bistvu ji lahko mirno pritrdimo. Michelle je namreč kljub svoji častni vlogi videti popolnoma enako kot pred prihodom v Belo hišo. Pravi, da je želela ostati avtentična in morda je tudi to vzrok, da je zavrnila stilista, ki bi ji vsak dan pripravljal oblačila, in si raje svoj 'outfit' izbira sama. Očitno ji je to delo pisano na kožo, saj je že v prejšnjem mandatu v vlogi predsednikove žene s svojim videzom očarala povsod, kjer se je pojavila in zato ne preseneča, da je danes modna ikona, po kateri se ne zgledujejo zgolj Američanke, temveč kar vse ženske sveta.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413