Zadovoljna.si
Jennifer Lopez prisega na visoke petke s šičasto konico v nude odtenku, ki optično podaljšajo noge.

Moda

Zaradi tega je še bolj seksi!

M.K.
01. 09. 2015 07.57
4

Spadate med nizkorasle posameznice in si želite daljših nog, da boste lahko pravično konkurirale svojim vitkim visokim tekmicam? Nič lažjega! Poslužite se nekaj manjših trikov oblačenja, ki vas bodo optično podaljšali in skrili kakšno odvečno maščobno oblogo, ve pa boste kar naenkrat 'štrlele' iz sivega povprečja – ne glede na dejansko višino.

Modni stil - črna
Modni stil - črnaFOTO: Pinterest
Čevlje uskladite z nogavicami in hlačami

Prvo pravilo na poti do optično daljših nog je prav gotovo pravilo monohronosti. Če boste namreč izbrale čevlje, nogavice in hlače v istem barvnem odtenku, ne boste prelomile optičnega videza spodnjega dela vašega telesa, zato bo ta videti precej daljši.

Črna je zakon

Če boste izbrale temnejši odtenek hlač ali krila ter nogavic, boste videti precej vitkejše, saj ima klasična črna znan shujševalni učinek. Hkrati pa vas bodo temnejši odtenki tudi precej optično podaljšali, zato veste, s kakšnimi oblačili je pri naslednjem nakupovalnem pohodu potrebno založiti svojo omaro.

Jennifer Lopez prisega na visoke petke s šičasto konico v nude odtenku, ki optično podaljšajo noge.
Jennifer Lopez prisega na visoke petke s šičasto konico v nude odtenku, ki optično podaljšajo noge. FOTO: X17 Agency

Kožna barva dela čudeže

Pri optičnem daljšanju nog lahko ključno pomagajo tudi petke v kožni barvi, zlasti tiste s špičasto konico. Če jih boste namreč pravilno kombinirale z izbranimi oblačili in modnimi dodatki, bo okolica težko razločila, kjer se konča noga in začne stopalo.

Oblačila z visokim pasom

Če boste oblekle hlače z visokim pasom, bodo te lepo pokrile vaše boke in zaradi podaljšane dolžine ustvarila optični videz dolgih nog. Da bo učinek še večji, lahko zgornji del oblačila s sprednje strani zatlačite za zgornji rob hlač: vaš trup bo resda videti nekoliko krajši, a bodo vaše noge dolge in vitkega videza.

Navpične črte

Vertikalne črte na oči delujejo kot optični podaljševalci, zato je morda čas, da v vaši omari naredite prostor za črtaste hlače, s pomočjo katerih boste dajale vtis še višje in vitkejše dame. Če si hlač s tem vzorcem enostavno ne morete predstavljati na svojih nogah, se lahko odločite za črtasto krilo, zraven pa obujete škornje, ki naj segajo vsaj do kolen. Po drugi strani se, če se le da, izogibajte gležnjarjem in tako imenovanim polškornjem, ki segajo do polovice goleni, saj vam ti lahko hitro odvzamejo nekaj 'optičnih' centimetrov.

Nude čevlji z visoko peto
Nude čevlji z visoko petoFOTO: Pinterest

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413