Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Moda

Moški, bi jih oblekli?

Z.K.
07. 03. 2012 12.17
2

Italijanska modna hiša Emilio Cavallini je oblikovala novo linijo hlačnih nogavic, ki so namenjene tako moškim kot ženskam. Moških v tovrstnem kosu oblačil sicer nismo vajeni in se zdijo marsikateri ženski dokaj smešni. Vendar je proizvajalec upošteval dejstvo, da vse več moških kupuje ženske 'najlonke', zato so izdelali ta kos oblačila tudi zanje.

Ženske hlačne nogavice naroča ogromno moških

Italijanski modni oblikovalec Emilio Cavallini se je odločil, da bo v oglasu ženske hlačne nogavice predstavil tudi kot moške. Za to potezo je se odločil, ko je ugotovil, da ogromno moških preko spleta naroča ženske najlonke v srednji velikosti. "Naredil sem raziskavo in ugotovil, da obstaja kult moških, ki nosijo najlonke,“ je povedal Cavallini. Pojasnil je, da se je za ta korak odločil, ko je ugotovil, da prek spletne prodaje najlonke naroča vse več moških. Izdelane so iz bombaža in najlona, cena pa znaša 20 evrov.

Vzorci primerni za moške in ženske

Zračna tkanina je primerna tako za ženske kot moške, Cavallini pa pravi, da je na svojih moških uslužbencih preveril, ali so najlonke nosljive. Verjame, da se moški odločajo za tovrsten kos oblačila zato, da ga nosijo pod dolgimi hlačami, nekateri pa si jih drznejo obleči tudi s kratkimi. Izbira je stvar posameznika. Na voljo so v črno-beli različici z različnimi vzorci, ki naj bi bili primerni tako za ženske kot tudi moške. Potiskane so z zvezdami, lobanjami, pikami ali črtami. Največ moških strank imajo v Nemčiji, Franciji, Skandinaviji, Kanadi in ZDA.

Moške 'najlonke' niso novost

Moške najlonke oziroma pajkice sicer že obstajajo. Izdelane so posebej za moške, da se bolj prilegajo njihovim telesom, material pa ostaja isti kot za ženske. Nekatere so narejene celo tako, da pomagajo moškim pri slabi cirkulaciji krvi, nekateri pa jih nosijo v hladnih dneh pod hlačami. Vsekakor sprva niso bile namenjene temu, da bi bile modni dodatek, vendar pa se vse več moških odloča za nošenje najlonk tudi v ta namen.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375