Zadovoljna.si
kate moss

Moda

Kate Moss je najbolje oblečena ženska desetletja

S.O.
18. 11. 2010 16.35
0

S škandali, ki so vsebovali droge, divje zabave, prevare in mnoge ljubimce, je bilo zadnje desetletje zagotovo eno izmed najbolj turbulentnih za Kate Moss. Kljub vsem težavam v zasebnem življenju je prepoznavnemu modnemu obrazu uspelo ustvariti osebni slog, ki ga danes s pridom uporablja tudi pri oblikovanju lastne linije oblačil za priljubljeno angleško modno znamko.

kate moss
kate moss FOTO:

Modno desetletje

Kate Moss je pred kratkim prestižna modna revija Vogue razglasila za najbolje oblečeno žensko v zadnjem desetletju. Presodili so, da je imela manekenka v preteklih letih največ vpliva na slog oblačenja. Glavni kriterij je bil izbrati žensko, ki se oblači po svoji volji in se ne omejuje zgolj na modne trende.


Mnenja so bila enotna

Seznam kandidatk je sestavilo uredništvo revije Vogue, največ modnih strokovnjakov pa je prevzela prav 36-letna Angležinja. Alexandra Kotur, modna direktorica ameriške različice revije, je povedala: "Nihče drug ni imel toliko vpliva na žensko modo, kot ga je imela Kate Moss v preteklem desetletju." Med drugim je uredništvo izbralo tudi:
 

The Bombshell – Blake Lively
Screen Siren – Marion Cotillard
The Independent – Michelle Obama
American Beauty – Jessica Biel
Street Cool – Alexa Chung
Haute Bohemian – Sarah Jessica Parker
Conscious Chic – Liya Kebede
Free Spirit – Carey Mulligan
New Classicist – Shala Monroque
The Visionary – Lady Gaga

Edinstvene modne ikone

"Lady Gaga je samosvoja," je prepričana Koturjeva. "Celoten stil je premišljen in ima svoj namen ter nikoli ne bo prestopila praga, če ne bo izdelan do potankosti." Žena ameriškega predsednika Michelle Obama je uredništvo prevzela zaradi najboljše "demokratske mode". Michelle meša visoko modo s kosi, ki si jih lahko privošči večina ljudi, in to ji odlično uspeva. Zvezdnica serije in istoimenskega filma Seks v mestu Sarah Jessica Parker je bila izbrana v kategoriji "Haute Bohemian". "Prav zares ljubi vse, kar obleče. Modo preprosto časti."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413