Zadovoljna.si
'Izložbene prodajalne' naj bi bile praktične, a večino uporabnic moti, da izdelkov ne morejo predhodno pomeriti ter otipati.

Moda

Nakupujte, ne da bi stopili v trgovino

M.K.
12. 07. 2013 07.59
0

Nakupovanje je prav gotovo bolj domena žensk kot moških, a žal obstaja cel kup stvari, ki nam lahko v trenutku pokvarijo veselje do sprehajanja po trgovinah. Verjetno nobena izmed nas ne uživa v neskončno dolgi vrsti pred kabinami za pomerjanje ali pred blagajno in ji niti približno ni v veselje prerivati se med policami s polnimi rokami vrečk, ki nam onemogočajo, da bi v miru pregledale ponudbo. Seveda se lahko od glave do peta uredimo tudi z nakupi preko spleta, a smo ob tem prikrajšanje za sprehod in kavico s prijateljicami. Da bi nas rešili tipično 'ženskih' tegob, so se kreativni sodelavci spletnega nakupovalnega giganta eBay domislili novega pristopa, ki je mešanica klasičnega in spletnega nakupovanja. Gre za tako imenovan 'šoping skozi izložbeno okno', ki je v le nekaj dneh postal pravi hit.

Nič več vrečk in prerivanja?
Nič več vrečk in prerivanja? FOTO: Profimedia

Če med sprehodom po newyorškem Manhattnu v izložbi zagledate čudovito modno oblačilo ali čeveljce, ki bi jih nujno želele imeti v svoji omari, potem pa ugotovite, da ne morete vstopiti, ker ni vrat. V tem primeru ste se verjetno znašle pred tako imenovano 'izložbeno trgovino'. Poglejte natančneje in verjetno boste opazile računalnik, podoben bankomatu, s pomočjo katerega lahko pregledate ponudbo barv in velikosti izdelkov, ki se vam smejijo iz izložbe. S pomočjo zaslona na dotik lahko naročite želene artikle in se nato preko spleta prijavite v sistem, kamor shranite vaše osebne podatke, kontaktno številko in naslov, na katerega želite, da vam dostavijo naročeno. Ob koncu vas računalnik prosi za vašo telefonsko številko, s pomočjo katere v sistemu poišče naslov, na katerega vam v roku ene ure uslužbenec dostavi naročeno blago, ki ga poravnate s kreditno kartico. Pri vsakem naslednjem nakupu vas računalnik prosi samo za telefonsko številko, s pomočjo katere v bazi najde naslov za dostavo.

Kombinacija klasičnega in spletnega nakupovanja

Prednost nakupovanja skozi izložbo je prav gotovo v tem, da se vam ni treba prerivati v nepopisni gneči in da se po nakupih lahko odpravite 24 ur na dan (dostavlja se sicer le tekom dneva), edina slabost pa je po mnenju posameznic, ki so že preizkusile nov sistem, ta, da oblačil in dodatkov ne morete otipati ali pomeriti, česar pa smo že vajene, saj je zgodba pri spletnem nakupovanju povsem ista. Zaenkrat delujejo štiri 'izložbene trgovine', v katerih je na voljo okrog trideset modnih kosov ene izmed ameriških blagovnih znamk v različnih barvah in velikostih, vse prodajalne pa so stacionirane v New Yorku. Največja težava 'izložbenih trgovin' so (zaenkrat) relativno visoke cene izdelkov v ponudbi, zato pri eBayu upajo, da bodo nad to metodo prodaje kmalu navdušili tudi znamke nekoliko cenejših razredov.

Pridružite se nam na Facebooku, to lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413