Zadovoljna.si
Pevka Cristina Aguilera obožuje rdečo šminko.

Moda

Naličite se v slogu pin-up deklet

S.O.
01. 02. 2010 18.30
0

Zablestite kot dekleta iz 50. let z večnim in modnim ličenjem, ki nikoli ne izgubi svojega pomena. Pin-up dekleta so nazaj!

Naličite se v slogu vročih 50. let.
Naličite se v slogu vročih 50. let.FOTO:

Naj vam ličenje v stilu lepotice in modne ikone Marilyn Monroe zleze pod kožo. Klasični make up, ki je poznan po rdeči šminki in diskretno naličenih očeh, se danes prenaša iz sezone v sezono. Zanj ne moremo trditi, da je že obrabljen in pozabljen, saj se oblikuje in izpopolnjuje naprej, z novimi modnimi trendi in oblikami ličenja.

Pevka Cristina Aguilera obožuje rdečo šminko.
Pevka Cristina Aguilera obožuje rdečo šminko. FOTO:


Klasičen pin-up videz

Lepa koža je ključna za popoln videz ličenja. Pin-up dekleta so znana po svoji porcelanasti polti, ki jo lahko dosežemo z uporabo lahke tekoče podlage, ki naj bo od naravne polti svetlejša za odtenek. Podlago nanašamo z gobico ali prstnimi blazinicami – le tako bomo lahko dosegli vsak skriti kotiček obraza. Pozabiti ne smemo niti na mehek prehod med obrazom in vratom. Za nepravilnosti lahko uporabimo korekturni svinčnik, s katerim je zakrivanje nepravilnosti enostavno in natančno.

Ten kože izenačimo in osvežimo z nanosom tanke plasti pudra v prahu. Da obraz ne bi postal brezizrazen, uporabimo tudi senčilo za lica. Najprimernejši se giblje od mareličnega pa vse do rožnatega odtenka. Rdeči odtenki pristajajo predvsem temnolaskam. Rdečilo nanesemo nad lično kost in z njim nežno poudarimo obrazne poteze. Tako bo naš obraz pridobil naraven izgled.
 
 

Oči so ogledalo duše

Najprej poskrbite za svoje obrvi. Njihova oblika se mora skladati z vašim obrazom, lok ne sme biti previsok, prav tako obrvi ne smejo biti pretanke. Zapolnite jih z barvico ali nanosom senčila. Pri tem pazite, da bodo obrvi delovale karseda naravno. Eyeliner nanesite tesno ob veko. Črta naj bo tanka in natančna, za popoln nanos pa boste potrebovali nekoliko vaje. Zunanji del črte naj bo nekoliko privzdignjen. Obrobite tudi notranji kotiček veke. Najboljša bo uporaba črne barvice, spodnjo črto pa lahko tudi nekoliko zabrišete. Trepalnice lahko poudarite z maskaro za volumen ali si namestite umetne trepalnice in posamezne čopke.

Rdeča in ljubezen

Če želite izgledati kot pin-up dekle, potrebujete tudi rdečo šminko, ki jo izberite glede na ten vaše polti. Svetlolaskam bodo pristajali svetlejši odtenki, šminko pa lahko nadomestite tudi z obarvanim glosom. Pred nanosom ustnice obrobite z barvico v odtenku šminke, njeno površino pa previdno in natančno obarvajte s čopičem ali aplikatorjem. Posežete lahko tudi po novodobni različici pin-up videza in ji dodajte roza odtenek šminke.

Nikoli pozabljen in nikoli iz mode – klasičen pin-up videz.
Nikoli pozabljen in nikoli iz mode – klasičen pin-up videz.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493