Zadovoljna.si
Kadar prvič nanašate neki odtenek, za katerega niste prepričane, kako bo reagiral na vaše lase, se lahko uštejete.

Lepota

Napake, ki jih delate, ko se barvate doma

zadovoljna.si
06. 02. 2017 08.34
0

Barvanje las je lahko vse prej kot nujno zlo. Napredek je v preteklih letih namreč že omogočil, da je postopek barvanja postal enostavnejši, lasje pa bolj sijoči in zdravi. Zaradi visokih cen pri frizerju pa se danes marsikatera ženska odloči za barvanje las kar doma, vendar pri tem obstaja veliko možnosti, da kaj naredi narobe. Nekatere napake lahko vodijo do nezaželenega končnega videza ali celo do uničenja las.

Več videovsebin
 • TBT: Lini so se uresničile sanje 14:51
  TBT: Lini so se uresničile sanje
 • TBT: Lina Kuduzović pred 8 leti navdušila Slovenijo 05:32
  TBT: Lina Kuduzović pred 8 leti navdušila Slovenijo
 • TBT: Salome razkrila svojo plat 20:49
  TBT: Salome razkrila svojo plat
 • Salome iskreno spregovorila 05:20
  Salome iskreno spregovorila
 • 'Sem navaden kmečki fant iz Laškega' 01:20
  'Sem navaden kmečki fant iz Laškega'

Nanašanje barve na umazane, nerazčesane lase

Poskrbite, da bodo lasje relativno čisti, preden barvo nanesete na lase. Kadar jo nanašate na suhe in razcepljene konice, jo dobro vtrite, da boste izenačili odtenek. Lase dobro negujte mesec pred barvanjem, saj bo tako barva veliko bolj obstojna.

Nanašanje balzama pred barvanjam

Ne uporabljajte balzama nekaj ur pred barvanjam, raje nanesite samo šampon. Na laseh ne sme biti umazanije in raznih olj, ki jih vsebuje balzam.

Na barvanih laseh uporabljate šampon proti prhljaju

Tovrstni šamponi vsebujejo najmočnejša čistilna sredstva, zaradi katerih vam barva hitreje zbledi. Če imate prhljaj in nujno potrebujete šampon, s katerim bi se ga znebile, uporabite takšnega, ki je namenjem barvanim lasem.

Z barvo za lase barvate obrvi in trepalnice

Nikoli ne uporabljajte tovrstnih barv nikjer drugje kot na laseh, saj je to izjemno nevarno in škodljivo, sploh, kadar barva pride v stik z očmi.

Nikoli ne preverite, ali imate alergijo na sestavine v barvi

Kadar prvič uporabljate barvo, za začetek najprej nanesite majhno količino barve na lase pri vratu ali pri ušesu, da preverite možnost alergije. Če se pojavi rdečica, vnetje, izpadanje las ali kaj podobnega, veste, da barve nikakor ne smete nanesti. Redko katera naredi ta test, saj je alergija redka, ni pa nemogoča. Zato vas nič ne stane, če test opravite.

Barvo takoj nanesete po celi glavi 

Kadar prvič nanašate neki odtenek, za katerega niste prepričane, kako bo reagiral na vaše lase, se lahko uštejete. Končen izgled barve je lahko popolnoma drugačen od tistega na škatli, ve pa ostanete grozno razočarane. Da se to ne bi zgodilo, barvo najprej nanesite na pramen in jo preizkusite.

Poskrbite, da bodo lasje relativno čisti, preden barvo nanesete na lase.
Poskrbite, da bodo lasje relativno čisti, preden barvo nanesete na lase. FOTO: iStockphoto

Zamažete kožo in oblačila

Verjetno že same veste, da to ni najbolje, saj jo težko spravite s kože, kaj šele z oblačil. Vedno si okoli vratu nadenite brisačo, da barva ne kaplja po oblačilih. Prav tako uporabljajte rokavice, ki jih ponavadi dobite poleg barve. Prav tako je priporočljivo nanesti kremo ali olje okoli ušes in na vrat, saj se tako izognete madežem po koži. V primeru, da se vseeno zamažete, uporabite alkohol in kožo nežno očistite.

Barvo puščate na laseh dlje, kot piše v navodilih

Mnoge puščajo barvo na laseh dlje časa kot je priporočeno, misleč, da bo intenzivnejša in obstojnejša, kar pa nikakor ni res. S tem lase le dodatno uničujete. Zato se ravnajte po navodilih, če z odtenkom niste zadovoljne, pa si barvo ponovno nanesite čez dva do tri tedne.

Izbiranje barve na podlagi modela na škatli

Tako kot ima vsaka izmed nas svoj edinstven ten kože, imamo tudi različne barve in odtenke naravnih las. Prav zaradi tega je pri nakupu barve za lase dobro izbrati linijo, ki vam ponuja čim širšo paleto različnih barvnih odtenkov: od sijoče blond do intenzivne črne. Pomembno je, da je barva preprosta za uporabo in je bogata s hranljivimi snovmi, ki vaše lase negujejo ter jim zagotavljajo optimalno navlaženost. Zato je dobro, če ima barva za lase kremno, homogeno, žametno teksturo, saj to pomeni enostaven nanos brez kapljanja in curljanja in učinkuje kot lepotna maska za lase.

Mnoge puščajo barvo na laseh dlje časa kot je priporočeno, misleč, da bo intenzivnejša in obstojnejša, kar pa nikakor ni res.
Mnoge puščajo barvo na laseh dlje časa kot je priporočeno, misleč, da bo intenzivnejša in obstojnejša, kar pa nikakor ni res.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471