Zadovoljna.si
Eleganten in ročno izdelan prestiž. (Foto: Coach)

Moda

Večna klasika za petičneže s polno denarnico

S.O.
10. 08. 2011 15.14
0

Ameriška modna hiša Coach združuje žensko in moško kolekcijo modnih dodatkov, največ zanimanja med kupci pa vzbudijo predvsem torbice, kovčki in denarnice. Zaradi visoke cene in kakovostne izdelave so njihovi izdelki, natančneje torbice, priljubljeni predvsem med zvezdnicami, kot so Eva Longoria, Halle Berry in Kerry Washington.

Eleganten in ročno izdelan prestiž. (Foto: Coach)
Eleganten in ročno izdelan prestiž. (Foto: Coach)FOTO:

Sprva zgolj karton, oblečen v usnje

Podjetje Coach je bilo ustanovljeno leta 1941 na Manhattnu v sodelovanju s podjetjem Gail Manufacturing. Upravljanje sta pet let pozneje prevzela Miles in Lillian Cahn, ki je svojega moža prepričala, da si ženske zaslužijo veliko več kot le karton, oblečen v tanko usnje. V zgodnjih 60. letih so tako ženske torbice dobile novo, kakovostnejšo podobo, saj so bile izdelane iz takrat prestižnega in dragega kravjega usnja. S prihodom oblikovalke Bonnie Cashin se je kolekcija razširila z drugačnimi materiali in živahnimi barvami. Cashinova je torbicam dodala še ujemajočo obutev, pasove, obeske za ključe, pisala in druge dodatke, ki so podjetju prinesli nove kupce.

Gwyneth Paltrow
Gwyneth Paltrow FOTO:
Logotip, ki je prepričal zvezde

Kljub trudu pa nova podoba torbic ni obrodila pretiranega zanimanja. Bile so predrage in premalo zanimive, da bi pritegnile širši krog kupcev. Podjetje je dolgo časa iskalo rdečo nit, ki bi znova obudila njihov starodaven sloves, obenem pa ženskam ponudila nekaj novega, še neodkritega in zanimivega. Jasno podobo in vizijo so v podjetju Coach odkrili šele v 90. letih preteklega stoletja. Sodoben dizajn in prilagajanje potrebam kupcev je navdušil predvsem ljudi z globokimi denarnicami, značilnemu logotipu v obliki črke 'C' pa so podlegle tudi zvezde, kot so Eva Longoria, Halle Berry, Gwyneth Paltrow, Kerry Washington, Ashley Olsen, Jessica Alba, Jessica Simpson in tako naprej.

Ročna proizvodnja

Vsaka torbica je izdelana ročno, za popolno obliko pa strokovnjaki potrebujejo približno dan in pol, odvisno od zahtevnosti detajlov in drugih malenkosti. Natančna izdelava se ne more enačiti z minimalnim časom, zato ni skrivnost, da je ura dela včasih premalo, da bi na torbico, denarnico ali drug izdelek pritrdili izbrani detajl. Ne glede na izbrano barvo in kroj vam v podjetju Coach ponudijo še enako denarnico ali drug modni dodatek. Kolekcije najbolj prodajanih modnih dodatkov – torbic, so označene z ženskimi imeni, kot so Madison, Chelsea, Poppy in trenutno najbolj priljubljena Kristin.

Danes je na voljo v različnih oblikah in barvah. (Foto: Coach)
Danes je na voljo v različnih oblikah in barvah. (Foto: Coach)FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413