Zadovoljna.si
kaki

Lepota

Kaki – nepogrešljivi lepotni zaveznik

S.O./J.V.
17. 11. 2014 07.47
0

Osvojil nas ni le s svojim sladkim in medenim okusom, ampak tudi s številnimi pozitivnimi učinki, ki jih ima na naše telo in zdravje. Kaki je zlati sadež in nekoč hrana bogov, zlasti boginje Afrodite, ki ga je uporabljala tudi v lepotne namene. Je namreč prava vitaminska bomba C vitamina, ki nahrani in osveži kožo, obenem pa vsebuje tudi veliko mineralov, vitaminov in vlaknin, ki so pomembni za razstrupljanje organizma in pomagajo pri prebavi.

Kaki
Kaki FOTO: iStockphoto
Za lepo kožo

Njegova mehka struktura je kot nalašč za pripravo različnih obraznih mask in oblog. Kaki bo kožo prijetno zmehčal, vitamina A in C pa bosta poskrbela za sijaj ter vlaženje. V kombinaciji z žlico skute in medu bo maska primerna za nego suhe in občutljive kože, aknasto kožo pa lahko poživite in nežno očistite s kombinacijo limoninega soka ter samega sadeža. Masko lahko nanesete tudi na vrat in dekolte, kjer jo pustite učinkovati dobrih 10 do 15 minut.

kaki
kaki FOTO: iStockphoto

Proti celulitu

Kaki bo v kombinaciji z grobo zmleto kavo služil kot nežen piling ali kot obloga proti celulitu. Za vidne rezultate boste morali oblogo ponavljati trikrat tedensko tri mesece. Nanaša se na prizadeta področja (trebuh, stegna, zadnjico), ki se nato ovijejo v prozorno folijo. Po dobre pol ure oblogo izperemo z mlačno vodo.

Hitra osvežitev

Če želite hitro osvežitev obraza, si lahko pomagate tudi z običajnim ali vanilijevim kakijem. Zadnjega narežite na tanke rezine in ga razporedite po obrazu. Za odpravljanje mastnega leska kože rezine pred uporabo pokapljajte z limoninim sokom. Po maski obraz sperite z mlačno vodo in zaščitite z vlažilno kremo.
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658