Zadovoljna.si
Čevlji

Moda

MUST HAVE: Angleški čeveljčki

M. H.
23. 11. 2008 18.59
4

Ne morete jih spregledati. Najdete jih v vsaki izložbi trgovine s čevlji – čeveljčke, ki segajo do gležnjev in se zdijo, kakor bi jih privlekli iz omare stare mame. Brez njih to zimo preprosto ne boste “in”.

Čevlji
ČevljiFOTO:
Nosijo jih tudi Angelina Jolie, Eva Longoria in znana ljubiteljica čevljev Sarah Jessica Parker.

Čevlji, ki spominjajo na neke minule čase, čeprav pravzaprav niti ne vemo, kdaj naj bi to bilo, imajo nek staromoden šarm in izjemen, sodoben seksapil.

Tisto, kar je te čevlje naredilo nepogrešljive to sezono, sta dve značilnosti: segajo do gležnjev in zato bi zanje lahko rekli, da so nekakšni mini škorenjci brez zgornjega dela in imajo visoko peto. Ta je včasih naravnost vrtoglava. Kljub temu pa te čevlje odlikuje to, da delujejo, in ponavadi tudi so, izjemno kompaktni in stabilni.

Različne oblike za vse okuse

Potem pa se tu začnejo variacije na temo: čevlji – škorenjci imajo lahko odebeljen ali tanjši podplat, zaključijo se s špico, so odrezani ali pa zaobljeni, s tanjšimi ali debelejšimi petami, so na vezalke ali brez njih, lakirani ali mat, okrašeni s pentljami in cvetovi ali pa podobni klasičnim moškim čevljem. In tako naprej, v nedogled.

Giuseppe Zanotti
Giuseppe ZanottiFOTO:

Raznovrstna imena

Italijani jim pravijo stringate, francesine ali inglesine. Za Angleže so Oxford's, Francozi jim pravijo Richelieu. Poznamo jih tudi pod imeni shooties, booties, ankle boots, shoe booties. Ker spominjajo na čevlje, ki so jih nosile stroge angleške guvernante, jim lahko rečemo tudi "angleški čevlji".

K čemu se podajo?

Ali ste si sploh drznile podvomiti? Angleški čevlji se naravnost odlično podajo k hlačam in h krilom. Še več! Če ste dovolj drzne, si jih lahko obujete tudi h krilu iz jeansa ali pa jih kombinirate s širokimi, kratkimi hlačami.

Če se boste odločile za pogumno razkazovanje nog, pazite le na eno: zraven si oblecite močno prekrivne nogavice. Izberite 40- ali 60-denske. Razen, če nimate tako dolgih nog, da si želite, da bi vaše noge bile videti nekaj centimetrov krajše. Dejstvo je, da čevlji, ki segajo do gležnjev, lahko naredijo tak vtis in to posebno takrat, ko nimajo “V izreza”.

Roberto Cavalli
Roberto CavalliFOTO:

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375