Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Moda

Nohti - nov trend

S.O.
22. 07. 2012 15.20
2

Jesenska Chanelova modna revija je tokrat povezala klasiko in novodobnost, kar je ugledna modna hiša predstavila z besedno zvezo ’New Vintage’. Francoska modna hiša je tako poleg nove kolekcije visoke mode predstavila tudi nov modni trend na področju manikure. Sveži srebrno-roza nohti so dovolj ekstravagantni, a obenem nosljivi, da se tovrstne poslikave lahko lotimo kar v zavetju svojega doma.

Sveže in klasično

Chanelova modna revija, ki je predstavljala oblačila, dodatke in trende ličenja za jesen, se je odvijala v francoski prestolnici Parizu. Med najbolj opazne trende pretekle revije se je tokrat uvrstila preprosta, a glamurozna manikura, ki združuje osnovno tehniko s pridihom modernizma. Pete Philips, Chanelov kreativni direktor, se je odločil za tradicionalno ’lunino’ manikuro, s svojevrstnim pridihom srebrne in nežno rožnate barve. Ker modna hiša Chanel že od vsega začetka velja za klasično modno znamko, brez pretiranih ekstremov, pa je bil poudarek na ličenju in nohtih še toliko bolj zahteven in je potekal pod budnim očesom modnih kritikov.

Privoščite si jo tudi sami!

Za začetek je Philips uporabil nevtralen podlak, katerega naloga je zaščititi površino pred nadaljnjimi nanosi laka ter onemogočiti, da bi noht po odstranjevanju preparatov postal rumen. Sledil je nanos srebrnega laka, ki ga je treba nanesti čez celotno površino nohta. Sloj srebrnega laka mora ostati zelo tanek in natančen, je poudaril Philips. Ko se srebrna osnova dobro posuši, sledi najbolj zahteven del nanosa. Roza lak mora biti dovolj kakovosten, da bo prekril srebrno barvo, prav tako mora vsebovati nekoliko gostejšo teksturo. Da bi roza odtenek na nohte nanesli čim bolj natančno, se osredotočite na samo sredino nohta, nato pa s počasnim potegom oblikujte zapeljivo črto. Nanos po potrebi še enkrat popravite ali osvežite. Po končanem nanosu je treba počakati vsaj pol ure, da se barva dodobra osuši, nato nanos zaključite s tanko plastjo nadlaka, ki bo barvi podaril sijaj in obstojnost.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368