Zadovoljna.si
Oblačila za novoletno zabavo - 9

Praznicni december

Preživi novo leto v mali črni oblekici!

zadovoljna.si
30. 11. 2015 14.28
2

Bliža se zadnji dan letošnjega leta in številni že nestrpno izbirajo silvestrsko garderobo. Da bo odločitev lažja, vam ponujamo univerzalno oblačilo, ki ga lahko z izbranimi dodatki spremenite v unikatno umetnino.

Različni kroji čiste klasike, ki se ohranja že skoraj tisočletje.
Različni kroji čiste klasike, ki se ohranja že skoraj tisočletje.FOTO: Asos.com
Praznična garderoba ne sme biti običajna, je vodilo marsikoga, pri tem pa večkrat tudi pozabimo, da so naša denarna sredstva omejena, velike januarske razprodaje pa že pred vrati. Če znižanj še niste obiskali, pobrskajte po svoji omari ali pa si omislite novo črno oblekico, ki jo boste lahko večkrat uporabili.

Zakaj 'little black dress'?

Mala črna oblekica velja za večerno ali 'koktajl obleko' preprostega kroja, običajno z dolžino krila nad ali nekoliko pod koleni. Zasluge za univerzalno oblačilo, ki ga je leta 1920 kreirala legendarna Coco Chanel, danes pobirajo prav vsi modni kreatorji in različne blagovne znamke, saj velja za večno klasiko, ki nikoli ne gre iz mode. Prav iz slednjega razloga jo modni strokovnjaki uvrščajo med modne kose, ki bi jih v svoji omari morala imeti prav vsaka sodobna ženska. Še vedno velja za elegantno, preprosto in prilagodljivo oblačilo, ker pa jo lahko oblečemo tako za večerne kot tudi dnevne zabave ali obveznosti, mora biti njen kroj preprost in klasičen. Nekateri jo uporabljajo kot 'dress code' za visoke zabave ali pa povsem običajne večere.

Klasika ali moda

Pri izbiri bodite pozorni na material. Ta naj bo kvaliteten in nemečkljiv, kar bo olajšalo njeno vzdrževanje. Nikakor si ne želite, da bi vsako sedenje na njej pustilo sledi. Če boste v svoji omari hranili le eno črno oblekico, naj bo ta preprostega kroja, brez vzorcev in dodatkov. Izbirate lahko med kratkimi rokavi ali pa brez in jo kombinirate s suknjičem ali bolerom. Če želite izbrati obleko, ki bo nekaj posebnega, boste posegli po drugačnem kroju, kot je na primer odprt hrbet, mešanje različnih materialov in pa plastenje.

Oblačila za novoletno zabavo - 9
Oblačila za novoletno zabavo - 9 FOTO: Pinterest

Svetleči dodatki

Modni dodatki so ključnega pomena, s katerimi lahko spremenite celotno namembnost oblačila. Večerna ali novoletna zabava zahteva torbico z verižico ali tako, ki jo držite v roki. Obvezni so salonarji z visoko peto, ki so lahko živahnejše barve. Pri izbiri nakita pazite na njegovo opaznost.

Če oblekici dodate veliko ogrlico, naj bodo uhani skoraj neopazni in obratno. Odvisno od vašega počutja in želja. Izbirajte fine materiale nakita, saj les in plastika nista primerna za elegantna oblačila.

Namesto nakita hlačne nogavičke

Namesto dodatkov lahko uporabite tudi različne hlačne nogavice z bleščicami ali vzorčki. Če boste izbrale tiste z diagonalnimi črtami, bodo vaše noge optično daljše, izogibajte pa se kožnim nogavicam in sandalom, ki odkrivajo prste. Veliko lepše bodo na ta način izpadle obarvane ali kontrastne hlačne nogavice.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413