Zadovoljna.si
Glede na razširjenost celulita – ima ga kar 85 do 90 odstotkov žensk – je ena od najbolj motečih težav odraslih žensk širom po svetu.

Moda

VIDEO: Novost pri zdravljenju celulita

Vanja Kovač
2008-07-03 09:30
1

Poletje je tu, treba je v kopalke, vas pa skrbi celulit! Pri teh tegobah vam lahko pomaga ena najnovejših tehnologij - Elos VelaSmooth.

Elos (kratica za elektrooptično sinergijo) je metoda, ki jo je v letu 2005 odobrilo ameriško Združenje za hrano in zdravila (FDA - Food and Drug Association). Kmalu zatem se je “čudežna aparatura” znašla tudi pri nas.

Elos VelaSmooth uporablja sočasno tri metode fizikalnega zdravljenja: infrardečo svetlobo, radiofrekvenco in posebno obliko aparativne masaže z vakumom. Prav zaradi kombinacije teh tehnik gre za globinsko delujočo tehniko, ki pa ne deluje invazivno in ne povzroča poškodb tkiva kot npr. liposukcija in subcizija .

Kombinacija opisanih tehnik deluje na vseh nivojih, kjer so opisali spremembe, odgovorne za nastanek celulita: na drobno ožilje in limfni obtok, preskrbo podkožnih tkiv s kisikom, presnovo v maščobnih celicah in resorpcijo odvečne tekočine iz medceličnine. Med terapijo na mestu izvajanja čutimo toploto in poseben občutek gnetenja – globinsko masažo, kar postaja tem prijetneje čim bolj je tkivo prekrvavljeno. Po nekaj terapijah se moč vakumske masaže lahko povečuje, kar je znak, da se je stanje celulita izboljšalo. Moč vseh delujočih učinkov je treba odmeriti individualno, tehnika izvajanja pa zahteva kar nekaj vaje; nepravilno izvajanje elos terapije lahko povzroči kar precej neprijetne občutke in tudi blažje opekline kože.

Vzroki za nastanek celulita so verjetno številni, poglavitni pa so prav gotovo nezdrava prehrana in povečana telesna teža, premalo telesne aktivnosti, stres, ženski spolni hormoni (hormonske motnje, jemanje hormonov zaradi kontracepcije ali kot nadomestno hormonsko zdravljenje v menopavzi).

Rezultat terapije je zmanjšano podkožno maščevje ter bolj čvrsto tkivo, kar seveda drastično zmanjša tudi pojavnost celulita.

Terapijo moramo izvajati pravilno in dovolj pogosto: potrebnih je vsaj pet terapij, ki jih izvajamo enkrat do dvakrat tedensko, trajajo pa naj od pol do ene ure. Optimalno število terapij je deset, vzdrževalni učinek pa dosežemo z izvajanjem terapije vsaj enkrat mesečno.

Seveda pa zgolj z željo po odpravi celulita in pasivnim prepuščanjem dragim terapijam ne bomo dosegli pričakovanih rezultatov. Veliko bomo morali postoriti sami, da bomo dosegli izboljšanje in doseženo stanje vzdrževali na dolgi rok; zdravo prehranjevanje torej in redna telesna aktivnost. Kozmetične metode ne spadajo med zdravljenje, ampak med „pomožne“ oz. dodatne tehnike za odpravo celulita.


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 140