Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Moda

Od natakarja do slavnega modela

S.O.
20. 03. 2011 17.30
0

17-letni Alexander Beck je še pred nekaj meseci živel popolnoma običajno najstniško življenje. Njegov dan se je začel v šoli in končal v restavraciji s hitro prehrano, kjer je gostom stregel ocvrt krompirček in ribe, vse dokler ga ni opazil modni agent in ga popeljal naravnost na Pradino modno revijo.

Mesec do uspeha

„Ustavi se, všeč mi je tvoj obraz,“ so bile prve besede Cesarja Perina, modnega agenta, ki je mladega Alexsandra opazil v lokalni knjigarni. Navdušen nad njegovim eksotičnim in izredno simetričnim obrazom je Cesar že prvi trenutek vedel, da mladega najstnika čaka obetajoča kariera v modnem svetu. Samo mesec pozneje je Alexndra najela italijanska modna hiša Prada in ga predstavila na modnem tednu v Milanu. Danes 18-letnik velja za enega najbolj perspektivnih obrazov v Veliki Britaniji, ki se je po dobrih treh mesecih dela že sprehodil po modnih brveh zvenečih modnih imperijev, kot so YSL, Acne, Raf Simons, Dior, Louis Vuitton, Lanvin in Qasimi.

'Tega si nisem predstavljal niti v sanjah'

Britanec, ki do mode nikoli ni kazal pretiranega zanimanja, si takšnega scenarija ni predstavljal niti v sanjah. Ob študiju in delu v restavraciji, kjer je stregel krompirček in ribe, je bil sprejem ponudbe popolnoma logičen, je danes prepričan najstnik, ki že uživa status enega najbolj iskanih modelov v modni industriji. „Nisem pomislil dvakrat, spakiral sem, postal model in začel potovati,“ je svoje navdušenje strnil Aleksander. „Ponavadi sem se zbudil 15 minut, preden me je pobral šolski avtobus in svoji podobi nisem posvečal prav nobene pozornosti. Nikoli nisem pomislil, da sem dovolj dober, da postanem model. Tisti dan v Cambridgu sem se odpravljal iz knjigarne, ko sem zaslišal Cesarja: 'Ustavi se, všeč mi je tvoj obraz'. Rekel je, da še k nikomur nikoli ni pristopil na tak način. Bil je tako prijazen in preprost – počutil sem se popolnoma sproščeno. Ko gledam nazaj, si ne bi niti v svojih najbolj divjih sanjah predstavljal, da bom na tem mestu, kot sem danes, ko se sprehajam po modni pisti.“

Brez izkušenj na modno pisto

Le nekaj dni po veseli novici je Alexander pustil službo v restavraciji, ki jo je opravljal pretekli dve leti in pol, na stran pa je za nekaj časa postavil tudi šolo. Bodoči model se je nato popolnoma brez izkušenj odpravil posnet serijo predstavitvenih fotografij, ki so bile poslane vsem vodilnim modnim agencijam. Zanj se je brez premisleka odločila Prada in ga najela za predstavitev jesensko-zimske kolekcije za leto 2011, ki se je odvijala 15. januarja letos v Milanu. Njegov 'najditelj' in danes tudi mentor Cesar je povedal, da Alexsandra modni oblikovalci obožujejo prav zaradi eksotičnega obraza, ki vedno pritegne veliko pozornosti. „Ko si že pri prvi službi ekskluzivno izbran in rezerviran, je to kot zlata vstopnica. Vse modne znamke, vključno z Guccijem, so želele najeti Alexandra, vendar ga je Prada spregledala in najela ekskluzivno. Iz Milana sem ga nato odpeljal v Pariz, kjer ga je na letališču pričakal avto in voznik, ki so ju zanj najeli pri Diorju. Doletela ga je čast odpreti in zaključiti revijo, kar ne doživi vsak.“

'Alex je popoln model!'

Najstnikova velika prednost ob skladnem obrazu je tudi postava. „Je popoln model. Vsa oblačila se mu prilagajajo kot rokavice. Težko je najti modele, ki so enako dobri kot Alex. Najbolj izstopa njegova unikatnost. Ima zelo eksotičen izraz z izrazitimi ličnicami in simetričnim obrazom. Poleg vsega naštetega ima tudi odlično osebnost.“ Njegov uspeh in novo poklicno pot spodbuja tudi Aleksandrova družina. Ponosna mama Susan je povedala, da je vesela za sina, da je sprejel ponujeno in edinstveno priložnost. „Šolo lahko dokonča pozneje, če bo želel. Lahko se zgodi, da bo manekenstvo trajalo le dve leti. Težko sledim vsemu dogajanju, vendar sem zelo ponosna nanj.“ Alexander je pred kratkim podpisal pogodbo z londonsko modno agencijo FM in bo predstavljen tudi v japonski modni reviji Vogue Hommes, ki bo izšla to pomlad.


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413