Zadovoljna.si
Bodite pazljive pri puljenju obrvi.

Moda

Si želite bolj gostih obrvi? Presadite jih ...

Z.K.
05. 10. 2011 07.37
0

Obrvi so okvir obraza in veliko pripomorejo k lepemu videzu. Ženske tako v želji, da bi bile videti lepe, populijo preveč obrvi, in to pogosto obžalujejo, saj te včasih ne zrastejo več. Tako je vse več tistih, ki se obračajo na presaditev tovrstnih dlačic, ki pa ni ravno majhen zalogaj za denarnico.

Bodite pazljive pri puljenju obrvi.
Bodite pazljive pri puljenju obrvi.FOTO: iStockphoto

Svinčnik je zamenjala presaditev

Običajno ženske, ki so si preveč populile obrvi, te pa ne zrastejo nazaj, prazne predele zapolnijo s svinčnikom za obrvi ali pa s senčilom v podobnem odtenku dlačic. Vse več pa je tistih, ki se obračajo k novejši, a tudi veliko dražji metodi – presaditvi obrvi. Tako kot si premožnejši moški presajajo lase, saj se jim le-ti z leti pogosto redčijo, je zdaj mogoče, da si ženske na isti način presadijo obrvi.

Lahko jih dopolnite tudi s senčilom.
Lahko jih dopolnite tudi s senčilom. FOTO:

Postopek stane 4.000 funtov

Sprva je bil postopek presaditve namenjen le ljudem, ki so zaradi genetskih ali zdravstvenih vzrokov izgubili obrvi. Zdaj je postopek, ki ga opravljajo v Veliki Britaniji, vreden pa je 4.000 funtov, na voljo tudi tistim, ki so pretiravali z uporabo pincete in obrvi populili preveč. Zaradi prepogostega puljenja mešički dlačic postanejo šibki, nova dlačica tako zraste tanjša, v najhujšem primeru pa sploh ne zraste več.

Presadijo okoli 400 dlačic

V prvem koraku plastični kirurg odstrani ozek trak las, ki se nahajajo za ušesom. Pri tem upošteva odtenek obrvi in las ter poskrbi, da se odtenek kar najbolje ujema. Približno centimeter in pol dolg trak zajema od 400 do 500 las, vsakega posebej pa kirurg spretno odstrani pod mikroskopom. Med postopkom je pacient pod lokalno anestezije, kirurg pa mu na predelu, kjer naj bi bile obrvi, s tanko iglo naredi majhno luknjico in vanjo vstavi novo dlačico. Hkrati delata dva kirurga, vsak od njiju pa vstavi 200 dlačic. Sam proces traja približno dve to tri ure, pacienti pa so po postopku pogosto otečeni, pojavijo se tudi modrice. Priporočeno je, da ženske po presaditvi nekaj časa ne nanašajo ličil v bližini obrvi, ter se na ta način izognejo možni infekciji. Las naj bi se po presaditvi, če je le-ta opravljena pravilno, obnavljal in rasel sam. Vseeno pa raste hitreje kot obrv, zato ga je potrebno krajšati vsaka dva tedna.

Danes so izjemno priljubljene močne obrvi.
Danes so izjemno priljubljene močne obrvi.FOTO:

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413