Zadovoljna.si
Dovolite si skrajnosti. (Foto www.profile.myspace.com)

Moda

Odblesk bleščic

Tania Mendillo
11. 11. 2008 09.58
1

Ustnice, kot da bi po njih polzela zlata medena kapljica, oči, katerih belino poudarja z bleščicami oplemeniteno senčenje, lasje, posuti z zlatim prahom. Podoba dam, ki se bodo na svečanih priložnostih pojavljale v prednovoletnem času, naj bo vilinska in sijoča.

Dovolite si skrajnosti. (Foto www.profile.myspace.com)
Dovolite si skrajnosti. (Foto www.profile.myspace.com) FOTO:

Že smo vstopile v čas predprazničnega vzdušja. Danes nekako ne moremo več potegniti ostre ločnice med delovnim časom in praznovanjem na delovnem mestu ali s poslovnimi partnerji; lahko se zgodijo le malo bolj svečani trenutki, mogoče kosilo ali večerja. Sodobna ženska si danes dovoli več; odpadla je tudi meja, ko mora na delovnem mestu nositi resna in klasična oblačila. In nenazadnje – z bleščicami so danes prešita tudi oblačila za vsak dan. Tudi tu ni več ostre meje.

Bleščice na očeh bodo pritegnile vso pozornost.
Bleščice na očeh bodo pritegnile vso pozornost.FOTO: iStockphoto

Kako se torej obleči in naličiti, ko bi se rade počutile svečano čez dan? Kako daleč si upati, ko protokol zahteva večerno toaleto? Tokratna sezona zapoveduje vsem, ki želijo čimbolj slediti modnim zapovedim, svetlikanje, bleščanje, razkošje igrivosti. Dobra novica za vse, ki se že zdaj niso mogle odpovedati blišču, ki ga na »prvo žogo« ustvarjajo bleščice. Celo pretiravanje je dovoljeno in sijejo lahko deli vašega telesa, oblačila, modnih dodatkov. Seveda, če vas le ne moti, da spominjate na novoletni okrasek. Tiste s pretanjenim okusom, ki pa si vseeno upajo slediti še tako skrajnim modnim zapovedim, pa bodo gotovo našle način, zaradi katerega bodo občudovane.
Mogoče si želite pritegniti pozornost le z delom vašega telesa, mogoče obraza, njegovim delčkom, kot so ustnice ali trepalnice, mogoče le del dekolteja, ali pa modni dodatek  – bleščice so lahko trik, ki bodo zagotovo pritegnile poglede. Eksperimentirate lahko torej z bleščicami okoli oči ali na ustnicah, sijaj imate lahko v laseh ali na licih, večerna obleka z golimi rameni bo delovala toliko bolj zanimivo, če se bodo vaša ramena rahlo bleščala. Omislite si lahko bleščeči tatu, trepalnice, nohte. Še bolj izvirno bo, če se boste prepustili vaši zamisli in iskrivosti. Zaradi svobodnega duha, ki ga nosimo v sebi in ga znamo tudi izraziti, dame v srednjih in zrelih letih izžarevamo energijo. Svežine, ki jo vedno premorejo mlade ženske, pa prav tako ni odveč poudariti. Poglejmo!

Oči
Bleščice so lahko privlačen zaključek na temno osenčenih očeh oziroma očeh, naličenih v slogu »smokey eyes«. Veke najprej naličite s temnimi barvami. Letošnjo jesen in zimo zaznamujejo vijolične, sive, temno rjave in modre barve. Na sredino veke s ploščatim čopičem, previdno nanesite nekaj vazelina ali prozornega glosa, nato z mastnim čopičem nanesite bleščice; čopič previdno pritisnite na predel veke, začnite v notranjem delu očesa in nadaljujte navzven. Bleščice lahko po enakem postopku nanesete tudi čez celotno veko ali na obrvi. Pomembno je le, da je tisti del obraza, kamor želite prilepiti bleščice, nekoliko lepljiv ali rahlo namaščen, ostali deli obraza naj bodo suhi in prekriti s plastjo suhega pudra. Med ličenjem si spodnjo veko lahko zaščitite s papirnato brisačko, tako boste preprečile, da bi se vam bleščice razsule po obrazu.

Z bleščicami na ustih poljubljanje ne bo mogoče. (Foto www.profile.myspace.com)
Z bleščicami na ustih poljubljanje ne bo mogoče. (Foto www.profile.myspace.com) FOTO:

Trepalnice
Bleščeče trepalnice ali trepalnice z dodatki v obliki drobnih kristalčkov so nadvse primerne za slovesnejše priložnosti. Bleščeče trepalnice lahko izdelate tudi same. Potrebujete par umetnih trepalnic, močnejše lepilo in bleščice. Trepalnice namočite v lepilo do korenin ali pa le do polovice, lahko pa z lepilom premažete le konice. Nato z majhnim čopičem na trepalnice nanašajte bleščice. Uporabite jih, ko se posušijo. Primerna in enostavnejša za uporabo pa je bleščeča maskara, ki jo imate nekatere že doma.

Z bleščicami na obrazu boste vilinsko lepe.
Z bleščicami na obrazu boste vilinsko lepe.FOTO: iStockphoto

Na ustnicah in licih
Ustnice lahko premažete z bleščečim glosom, lahko pa bleščice dodate le na sredini ustnic, potem ko ste jih že obarvale s šminko. Barvo bleščic prilagajajte barvi šminke ali glosa. Poseben način nanašanja ni potreben, saj sta glos ali šminka že ustrezna kremna podlaga in se bleščice z lahkoto primejo. Morate pa vedeti, da bleščice na ustih ne ostanejo dolgo, razen, če se nameravate odpovedati hrani in pijači. Mogoče pa celo pretiranemu govorjenju, da o poljubljanju sploh ne govorimo. Pa naj še kdo reče, da nam moda ne ponuja obilice ironije.
Na vrh ličnic si nanesite sijaj v obliki drobnega prahu. Z zlatimi, rožnatimi ali srebrnimi lički boste delovale nežno in skrivnostno.

Tudi vaši nohti so lahko okrašeni z bleščicami. (Foto www.makeupstore.se)
Tudi vaši nohti so lahko okrašeni z bleščicami. (Foto www.makeupstore.se)FOTO:

Lasje
Uporabite lahko katere koli bleščice v prahu, vendar so bolj
primerne nekoliko večje. Bleščice za izdelovanje novoletnih okraskov so v tem primeru idealne. V lase si najprej vtrite nekaj gela nato pa potrosite bleščice. Z velikim čopičem za nanašanje pudra je to dokaj enostavno, pomočite ga v bleščice in rahlo stresite nad glavo, nato lase popršite z lakom za lase. Če bleščic v laseh ne marate, pa bo lepo učinkovala bleščeča sponka ali priponka, mogoče bleščeč trak.

Bleščice v laseh so lahko v obliki bleščečega traku. (Foto www.ourweddings.blogspot.com)
Bleščice v laseh so lahko v obliki bleščečega traku. (Foto www.ourweddings.blogspot.com) FOTO:

Telo
Bleščeč videz telesa boste najlaže dosegle z uporabo posebnih olj, ki so jim primešane bleščice. Vendar bodite previdne pri oblačenju, saj gotovo ne želite, da bi bili bleščeči oljni madeži na vaši obleki del sloga. Če vas masten občutek na telesu neugodno vznemirja, se olju raje izognite in preizkusite bleščeči prah. Potresite ga po dekolteju in ramenih. Temu so namenjeni veliki čopiči, polnjeni z bleščečim prahom.

Tatuji in nohti
Največje ljubiteljice bleščic okrasijo celo svoj tatu. Postopek je preprost: bleščice prilepite na tatu z vazelinom. Tudi nohti naj sijejo bleščeče: omislite si lahko bleščeč lak ali pa francosko manikiro z bleščicami na konicah nohtov. V manikirnih salonih ponujajo tudi raznovrstne sličice, ki na nohtih, še posebno, če so bleščeče, učinkujejo razigrano in izvirno. Poznamo celo kristalne kamenčke, ki vam jih na nohte prilepijo s plastjo prozornega laka.

Za vse, ki v lepotičenju in pripravah na zabavo vidite čisti užitek, ki si dovolite na plan mali deklici v vas, ki znate in si upate 'zableščati' v polnem sijaju, je moj napotek le, dajte si duška, upajte si! Toda nikar ne pozabite, v svoji 'opravi' se morate počutiti suvereno! Spomnite se na besede, ki jih je izrekla znamenita Coco Chanel: "Če ima ženska dobro obleko, opazijo žensko, če je obleka slaba, opazijo obleko."

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471