Zadovoljna.si
Siva, bež, rjava ter pudrasto roza so letošnji zimski pasteli.

Moda

'Odela se bom v omamne pastele ...'

S.O.
24. 12. 2009 18.40
2

Oblačila največkrat prilagajamo svojemu počutju, pa tudi letnemu času. In čeprav je zima znana po temnejših odtenkih, si lahko turobne dneve popestrite s pastelnimi barvami, ki so dovolj nežne, a obenem opazne.

Siva, bež, rjava ter pudrasto roza so letošnji zimski pasteli.
Siva, bež, rjava ter pudrasto roza so letošnji zimski pasteli.FOTO: Asos.com
Romantična eleganca

Pastelna barva se je na modne steze vrnila v odtenku pudraste roza barve. Ta je spominjala na nedolžnost in nežnost. Spreminjala se je glede na kroje oblačil, ki so jo ponesli med romantične barve, predvsem, ko so je bohotila pod plastmi volančkov in plastenjem. Prosojnost ji je dodala čut skrivnostne elegance, medtem ko je danes v kombinaciji s črno barvo nepogrešljiva in obenem univerzalna. Giblje se nekje med glamurjem, klasično eleganco in novodobno skrivnostjo. Lahko se kombinira tudi z različnimi odtenki bež in sive barve, ki sta se pogumno pojavila tudi v zimski modni kolekciji.

Pestra izbira modnih dodatkov, kombiniranih z zlatom.
Pestra izbira modnih dodatkov, kombiniranih z zlatom.FOTO: Asos.com
Prilagodite jo svoji polti

V pastelne odtenke so ujeta tako oblačila kot tudi modni dodatki. Barva ni vsiljiva in različni odtenki se lahko prilagajajo prav vsakemu tipu polti. Če ste naravno svetlolasi in je vaša koža svetla, pazite, da bodo barve temnejše. Lahko pa izberete tudi kombinacijo pudraste in črne barve. Temnolaske lahko izbirajo med vsemi odtenki svetlih in temnih pastelnih tonov, saj je njihova koža temnejša, barva pa tako pride bolj do izraza.

Različni odtenki, ki jih lahko izbirate glede na barvo vaše polti.
Različni odtenki, ki jih lahko izbirate glede na barvo vaše polti.FOTO: Asos.com

Plastenje različnih odtenkov

Barve, ki sodijo med pastelne, bi bile sicer lahko prav vse, vendar letošnja zima v prednost postavlja odtenke sive, bež, pudraste in rjave barve. Kombinirajte jih po občutku, s temnejšimi ali svetlejšimi barvami, in tako svoja oblačila prilagajajte svojemu slogu. Naenkrat lahko nosite tudi več različnih odtenkov, ne pozabite pa na pomembne dodatke. Ti so velikokrat okrašeni z zlato barvo, ki lahko daje vtis starega zlata ali pa se močno sveti. Tu so še modne perlice v različnih odtenkih in pa romantični kosi nakita.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471