Zadovoljna.si
Zvezdnice - balayage barvanje las - 6

Lepota

'Balayage' - lepotni trend, ki je osvojil svet!

J.V.
19. 02. 2015 08.04
7

Priljubljeni način barvanja las 'ombre' se po nekaj letih poslavlja, na njegovo mesto pa prihaja tako imenovani 'balayage', najnovejši trend v barvanju las, na katerega prisegajo tudi številne hollywoodske zvezdnice. Temu je uspelo izpodriniti 'ombre', pri katerem je šlo za dramatično prelivanje las iz temnejšega v svetlješi odtenek in mu postaviti novo lepotno zapoved, ki poudarja bolj naraven videz.

Barvanje las balayage
Barvanje las balayageFOTO: Pinterest

Frizerski stilisti se strinjajo, da bo 'balayage' eden izmed najbolj vročih trendov na področju ženskih pričesk tega leta in še en dokaz, da bo letos moden bolj naraven videz.

Gre za tehniko barvanja las, ki je primerna tako za svetle kot  temne lase in pri kateri je v ospredju nežno prelivanje iz temnejšega v svetlejši barvni odtenek. Lep primer tega sta temnolasa Rihanna in svetlolasa manekenka Rosie Huntington-Whiteley, ki že nekaj časa prisegata na 'balayage'. Ta pa ni primeren le za vse barve las, ampak tudi različne dolžine, z izjemo kratkih 'pixie' pričesk.

In čeprav vas je večina za 'balayage' tokrat slišala prvič, pa gre za lepotni trend, ki je prisoten že dalj časa, sedaj pa znova počasi postaja ena izmed najbolj pogostih želja barvanja las v frizerskih salonih. Sam izraz izhaja iz francoščine in pomeni 'slikanje', njegov namen pa je ustvariti naraven videz las z nežnim, mehkim in komaj opaznim prelivanjem svetlih tonov.

Ker gre za naraven videz, vzdrževanje pričeske ne zahteva veliko truda in obiski frizerja niso tako pogosti kot pri klasičnem barvanju las, kjer je narastek viden že po nekaj tednih. Da bi barvo zaščitile, uporabljajte šampon in balzam za barvane lase, ter seveda na pozabite primerno zaščito med toplotno obdelavo las.
 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471