Zadovoljna.si
Visoke pete - 3

Moda

Ste za lepotno operacijo stopal?

Z.K.
10. 05. 2012 16.13
0

Ženske obožujejo čevlje z visoko peto iz različnih razlogov, med drugim zato, ker dodajo nekaj centimetrov višine in postavi navidezno odvzamejo kakšen kilogram. Ženske se dobro zavedajo, da je za lepoto treba potrpeti, da bi se izognile bolečinam v stopalu, se vse več predstavnic nežnega spola odloča za lepotni poseg na stopalu. Pa je res vredno?

Nošenje visokih pet ženskam povzroča hude bolečine.
Nošenje visokih pet ženskam povzroča hude bolečine.FOTO:

V stopala jim injicirajo filerje

Ljubiteljice čevljev z visoko peto se vse pogosteje odločajo za nenavaden poseg, ki jim lajša bolečina v stopalu in omogoča udobnejše in dolgotrajnejše nošenje vrtoglavo visokih pet. Kirurg pacientkam v prste, pete in v blazinice pod prsti na stopalu, injicira nekakšne filerje. Poseg traja približno 20 minut in stane okoli 470 evrov. Postopek je treba ponavljati na pol leta. Zanimivo je, da število tovrstnih posegov močno narašča, od lanskega leta se je dvignilo za 21 odstotkov.

Victoria Beckham doma nikoli ne zapusti brez petk.
Victoria Beckham doma nikoli ne zapusti brez petk. FOTO:

Poseg poimenovali po oblikovalcu čevljev

Poseg so kirurgi poimenovali kar 'loub job', kar se nanaša na priznanega oblikovalca čevljev Christiana Louboutina. Vrtoglavo visoke pete so postale priljubljene predvsem zaradi zvezdnic, kot je denimo Victoria Beckham, ki vsakodnevno nosi dizajnerske čevlje z 12 centimetrov visokimi petami. Modno ikono je bilo v visokih petah mogoče videti celo v zadnjih mesecih nosečnosti. Navadne smrtnice si tega ne morejo privoščiti, saj nimajo osebnih voznikov, ki jih vozijo naokrog, temveč povsem običajne službe in 8-urni delovnik.

Negativni učinki

Sicer pa ima nošenje visokih pet številne negativne učinke. Slabo vplivajo na držo, nedavno pa so opravili tudi rezultate raziskave, ki je pokazala, da pogosto nošenje visokih pet povzroča tudi večji obseg trebuha, celo pri naravno vitkih ženskah, saj naj bi med hojo medenica 'silila' naprej. To naj bi tudi pojasnilo povečan odstotek posegov abdominoplastike, pri kateri kirurg odstrani odvečno ali raztegnjeno kožo trebuha. Nošenje čevljev z visoko peto pa naj bi deformiralo tudi prste na nogah in povzročalo vraščene nohte.

Poseg so poimenovali kar po slavnem oblikovalcu Louboutinu.
Poseg so poimenovali kar po slavnem oblikovalcu Louboutinu.FOTO:


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375