Zadovoljna.si
Spanje

Novice

Ne boste verjeli, kaj razkriva položaj, v katerem najraje spite!

zadovoljna.si
2017-09-28 08:07
0

Ali najraje spite na trebuhu ali na boku? Verjeli ali ne, vendar tudi položaj, v katerem spite, razkriva podrobnosti vaše osebnosti. Britanski profesor Chris Idzikowski, strokovnjak za spanje, je analiziral šest najbolj pogostih položajev spanja. Poglejmo, kaj je ugotovil.

Položaj fetusa

Tisti, ki se skrčijo v položaj fetusa, navzven sicer dajejo vtis močnega človeka, vendar so v resnici mehkega srca. Ob prvem srečanju z neznanimi ljudmi so precej sramežljivi, vendar se kmalu sprostijo in navežejo stik. V tem položaju spi največ ljudi, raziskave kažejo, da od tisoč opazovanih prostovoljcev, jih tako skrčenih spi kar 41 odstotkov. Zanimivo je, da je položaj zarodka dvakrat bolj priljubljen med ženskami kot med moškimi.

Spanje na boku

V položaju hloda ležimo na boku, roki pa sta položeni ob telesu. Ljudje, ki spijo v tem položaju, so sproščeni, družabni, zanje je značilen timski duh. Do popolnih neznancev so zaupljivi, pogosto celo preveč.

Tudi v položaju, ki so ga strokovnjaki poimenovali hrepenenje, ležimo na boku, vendar imamo roki pred seboj. Po naravi so ljudje, ki spijo v takem položaju precej odprti, hitro pa lahko postanejo sumničavi in cinični. Odločitve sprejemajo zelo počasi, ko pa se odločijo, mnenja ne spremenijo nikoli več.

Na hrbtu z rokama ob telesu

Pri vojaškem položaju ležimo na hrbtu, roki pa sta tesno ob telesu. Ljudje, ki spijo v takem položaju, so običajno molčeči in se bolj držijo zase. Zanje je značilno, da ne marajo gneče. Do sebe so zelo zahtevni, vendar nič manj in nič bolj kot do drugih ljudi.

Spanje na trebuhu z rokama pod blazino

V položaju, ki so ga raziskovalci poimenovali lebdenje, ležimo na trebuhu, z rokama, položenima na blazino in glavo obrnjeno na stran. Ljudje, ki spijo v tem položaju, so družabni in nemalokrat vznemirjeni. Ne marajo kritike kot tudi ne skrajnih situacij, občasno pa so lahko precej živčni.

Na hrbtu z rokama pod blazino

Kdor spi v položaju morska zvezda, leži na hrbtu, z rokama pa objema blazino. Ljudje, ki spijo v tem položaju, so dobri prijatelji, vedno so pripravljeni prisluhniti drugim in radi ponudijo pomoč, kadar je ta potrebna. Običajno ne želijo biti v središču pozornosti.

Za konec

Raziskava, ki jo je opravil strokovnjak za spanje Chris Idzikowski, je tudi pokazala, da večina ljudi zelo poredko med spanjem zamenja položaj, le pet odstotkov je takih. V raziskavi so tudi preučili vpliv različnih položajev spanja na zdravje. Ugotovili so, da položaj lebdenja blagodejno vpliva na prebavo, medtem ko imajo ljudje, ki spijo v položaju vojaka ali morske zvezde, težave s smrčanjem. Velikokrat so tudi rahlega spanca.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152