Zadovoljna.si
ženska pozira pred fotografskim objektivom

Svet na Kanalu A

Da boste zablestele kot pravi fotomodel!

M.K.
05. 06. 2014 09.13
0

Veliko žensk si želi imeti vsaj kakšno profesionalno fotografijo v prav posebni toaleti, pa naj gre za trendovska ali svečana oblačila. Vendar pa lahko izbira napačnih oblačil uniči še tako dobro fotografijo in ni ga strokovnjaka ali računalniškega programa, ki bi popravil končni izdelek, bolj podoben modni katastrofi kot profesionalni fotografiji. Težava je v izbiri primernih oblačil: če se vam je neka obleka zdela odlična izbira za poslovno srečanje, to ne pomeni, da boste v njej fantastično videti tudi skozi fotografski objektiv. Ponujamo vam nekaj enostavnih pravil, ki bi jim morale slediti, ko sta na kocki profesionalna fotografija in modni stil, sploh če bi bile rade videti kot svetovno znani fotomodeli.

Izbira napačnih oblačil lahko uniči še tako dobro fotografijo in ni ga strokovnjaka ali računalniškega programa, ki bi popravil končni izdelek.
Izbira napačnih oblačil lahko uniči še tako dobro fotografijo in ni ga strokovnjaka ali računalniškega programa, ki bi popravil končni izdelek.FOTO: iStockphoto
Svetlejše barve bližje obrazu

Če so temni odtenki odlični za skrivanje maščobnih oblog in odvečnih kilogramov, pa so veliko manj hvaležen material za fotografski objektiv Vaš obraz je zaradi temnih nians lahko hitro videti utrujen, turoben in brezvoljen. Tudi če obožujete črnino in se rade vanjo odenete od glave do peta, malo barve, pa tudi če gre za klasično belino, v zgornjem delu 'outfita' ne bo škodilo. Prav nasprotno: barve vam bodo povrnile svežino ter mladosten videz, zato si privoščite vsaj živahen šal ali suknjič.

PROFESIONALEC SVETUJE: KAKO V OBDOBJU FACEBOOKA, INSTAGRAMA, SEBKOV IN PAMETNIH MOBILNIKOV NAREDITI RES DOBRO FOTOGRAFIJO? VSE PODROBNOSTI V ODDAJI SVET NA KANALU A!

Sončna očala

Prvič: sončna očala so lahko odlična izbira za fotografiranje, če le izberete model, ki se bo idealno prilegel vašemu obrazu. Drugič: odlična so tudi za prikrivanje utrujenih oči in skrivanje podočnjakov, če morda zaradi pomanjkanja spanja oziroma vroče zabave s prijatelji niste ravno v 'top' vizualni formi.

Klobuk bo ustvaril tako imenovani 'halo' efekt in poudaril vaš obraz na najboljši možen način.
Klobuk bo ustvaril tako imenovani 'halo' efekt in poudaril vaš obraz na najboljši možen način.FOTO:
Dekolte je zaželen

Če fotografu privoščite nekaj več gole kože in izberete zgornji del oblačila s srednje globokim izrezom, bo vaš vrat videti daljši, kar na fotografijah vedno učinkuje pozitivno. Poleg tega ljudi že po naravi privlači gola koža, kar pomeni, da lahko z dekoltejem preusmerite pozornost s tistih delov telesa, na katere niste ravno najbolj ponosne.

Jakna in suknjič preko rame

Če boste jakno ali suknjič vrgle čez ramo, boste s tem skrile nadlahti in ustvarile optično podobo visoke ter vitke ženske. Morda se vam bo zdelo tovrstno poziranje precej klasično in neatraktivno, a prepričani smo, da boste s končnim izdelkom veliko bolj zadovoljne, kot bi bile v pozi, ki bi odkrivala vse vaše pomanjkljivosti.

Pomemben je tudi material

Ne glede na to, ali govorimo o krznu ali volnenem puloverju, bodo nekatere teksture posameznih materialov vašemu obrazu podarile boljši vizualni vtis kot druge – vsaj ko gre za fotografski izziv. Na ta način bo tudi vaša koža videti mlajša, ve pa sveže in mladostne.

Klobuk

Klobuk na glavi med poziranjem pred fotografskim objektivom lahko končni podobi doda tisto piko na i, ki vam manjka do popolnega videza. Ustvaril bo namreč tako imenovani 'halo' efekt in poudaril vaš obraz na najboljši možen način ter mu zastavil idealne okvirje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493