Zadovoljna.si
Polifenoli v čokoladi naj bi delovali kot lovilci prostih radikalov, zato naj bi zmanjševali gube.

Lepota

Pozitivne lastnosti čokolade

Z.M.
30. 08. 2013 07.57
3

Ste se danes že posladkale s čokolado? Ne? Bi se pa morale, saj ta rjava sladkarija oziroma sestavine, ki jih najdemo v kakavovih zrnih, blagodejno vplivajo tako na naše počutje, kot tudi na kožo, lase in obliko telesa. Ne verjamete? Čokolada je tista sladka razvada, ki jo obožujemo in sovražimo hkrati. Poleg tega, da je velikokrat kriva za kakšno maščobno oblogo in odvečen kilogram, je tudi neverjetno lepotilno sredstvo in pravi vrelec mladosti. Preberite si pet vzrokov, zakaj si lahko to sladko razvado občasno privoščite brez kančka slabe vesti.

Čokolada popravlja suho kožo in uničene lase

Vitamini in hranilne snovi, ki jih vsebujejo kakavova zrna, pomagajo predvsem v boju proti suhi koži in izsušenim lasem. Poleg tega imajo tudi vlažilne lastnosti, zato ne preseneča podatek, da veliko kozmetičnih izdelkov temelji prav na osnovi kakavovih zrn. Strokovnjaki svetujejo, da vsak dan popijete eno skodelico temnega kakava, saj boste tako na kar se da naraven način izboljšali stanje vaše kože in las. Hrapavi koži lahko povrnete svileno gladkost s pilingom iz mešanice oljčnega olja, rjavega sladkorja in grobo mletega kakava.

Čokolada ščiti pred UV žarki

Laboratorijski testi so pokazali, da flavonoidi, ki jih vsebuje čokolada, kožo pomagajo ščititi pred nevarnimi UV žarki. Izdelki z visoko vsebnostjo kakava, ki jih nanesete neposredno na kožo, pomagajo obnoviti od sonca poškodovano kožo ter ji nudijo ustrezno vlago. Kljub temu pa si velja zapomniti, da vas zaužita tablica čokolade pred odhodom na plažo ne bo ustrezno zaščitila pred sončnim sevanjem.

S čokolado proti celulitu

Morda se sliši prav neverjetno, a kakavovi ekstrakti, ki jih vsebuje čokolada, naj bi gladili kožo, pospeševali krvni obtok, spodbujali izgubljanje maščob in preprečevali neestetske jamice na stegnih, zato so številne anticelulitne kreme narejene prav na osnovi kakavovih flavonoidov.

Čokolada gladi gube

Polifenoli v čokoladi naj bi delovali kot lovilci prostih radikalov, zato naj bi zmanjševali gube. Zlasti v temni čokoladi z vsaj 70-odstotnim deležem kakava naj bi se namreč skrivalo veliko koristnih antioksidantov, ki krepijo imunski sistem in mimogrede skrbijo še za to, da koža postane trdnejša in se počasneje stara.

Čokolada pospešuje rast las

Baker, cink in železo spodbujajo obnavljanje celic ter s tem rast las. Čokolada je polna teh mineralov, ki izboljšujejo prekrvavitev na lasišču, rezultat tega pa so zdravi, močni in sijoči lasje.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604